Advertentie

Maastricht verbiedt zitten voor eigen huis

Bewoners van de Rechtstraat in Maastricht hebben een boete gekregen omdat ze voor hun huis zaten.

03 augustus 2012

 Enkele ondernemers en bewoners van de Rechtstraat in Maastricht dagen de gemeente voor de rechter. Ze zijn laaiend omdat ze buiten voor hun huis op een stoel met elkaar zaten te praten en daarvoor een boete van 220 euro kregen.

Zitverbod

Een van de bewoners bevestigde donderdag berichtgeving hierover op Maastricht Dichtbij. De man, Ton Stille, noemt de boete ,,belachelijk''. Na een staverbod handhaaft de gemeente nu ook een zitverbod op de trottoirs, aldus Stille.

Smalle stoep

Een woordvoerder van de gemeente bevestigde donderdag dat de mensen in kwestie geverbaliseerd zijn, omdat ze weigerden hun stoelen naar binnen te brengen. ,,De stoep daar is erg smal en mensen met kinderwagens konden er niet meer langs'', aldus de woordvoerder.

Reacties: 11

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Zitten voor andermans huis lijkt me een groter probleem, komt vaak voor laatste tijd . Ze roepen hoer tegen kleuters en zo, de gore inteelt.

Krijg ik nou een ban?

Kom eens bij me langs en neem al je linkse vriendjes mee. ..ik verheug me op de afrekening.
Bram
Kwam vaak in Valkenburg en Maastricht e.o. en vond de mensen daar erg sympatiek. Maar begin nu toch wat te twijfelen. Zijn er soms Hollanders in bestuurlijke organisaties gekomen?
Flip Zolderman
Er lopen in Maastricht gewoon een paar hele rare politiemannetjes rond, en dat meen ik heel serieus, die het bijzonder leuk vinden om puur dom macht uit te oefenen - "dit gebeurt nu omdat ik dat zeg, want ik heb die politiepet op". En het zijn er meer dan twee. De politieman op de straat, dat is in Maastricht het grote probleem...
Hannes Haganum / kritisch lezer
Wat voor geüniformeerde sukkels lopen daar nou weer rond ? Gewoon bezwaar aantekenen tegen de bon en heel veel publictieit er aan geven. Laatst hoorde ik ook ook het verslag van een vriend van mij aan hoe een toezichthouder in Utrecht een aardige en verlegen moeder bekeurde, die haar kleine zoontje wegens hoge nood bij een boom liet plassen. En dan denk ik: Wat voor derderangs psychologisch bureau huurt een gemeente in om zulke sukkels te laten testen ? Hoe diep kan een mens zinken ? Het zijn precies dit soort mensen die in de Tweede Wereldoorlog de ondergedoken Joden hebben verraden en aangaven bij de Duitsers ! Leren we dan nooit iets in Nederland ?
Bas / logicus
@flip, vroeger waren de toelatingseisen om agent te worden vele malen hoger dan tegenwoordig het geval is. Het was oorspronkelijk minimaal MAVO, men moest een assessment afleggen, een psychologische toets doorlopen en een fysieke test doorstaan. Tegenwoordig – in het kader van integratie en bezuinigingen - is enkel VMBO-tl (vergelijkbaar met de vroegere MAVO -2) voldoende.

Het gevolg is dat veel agenten – helaas letterlijk – ongeletterd zijn en nauwelijks beschikken over enig maatschappelijk inlevingsvermogen. Daarnaast speelt nog steeds mee dat agenten door de incapabele politieleiding nog steeds beoordeeld worden op de hoeveelheid bonnen die ze uitschrijven. Persoonlijk belang speelt hier dus een rol. Wat de politieleiding echter niet snapt is dat het afdwingen van bonnen schrijven (het onnodig en vaak zelfs onterecht bonnen schrijven) tot gevolg heeft dat de gewone bevolking een onverdraagzame houding aanneemt tegen agenten in functie. Een bezwaar indienen via MULDER heeft weinig tot geen nut daar deze slager eigen vlees keurt. Met een bezwaar toewijzen zou namelijk verklaard worden dat de agent in kwestie niet capabel voldoende was om de juiste inschatting van de situatie te maken. Daar MULDER vele tienduizenden reclamaties per jaar ontvangt (m.b.t. geschreven bonnen) waarvan de meesten behoren te worden toegewezen zou dit impliceren dat er een ernstig kwaliteitstekort is bij de uitvoerende politiedienst.

Rowdy / ambtenaar
Zijn er inderdaad westerlingen in het bestuur gaan zitten in Maastricht. Nederland is de weg kwijt, maar dan ook echt de weg kwijt!
gerrie
Hier geldt inderdaad'' Ga boeven vangen". Wat een ziek gemeentebeleid. Te treurig voor woorden.
Kritikus / Geen Hagenees
Dat krijg je nou met zo'n nicht als burgemeester.
Jan
@Bram & Rowdy, kan helaas niet anders concluderen dat met een westerling de kans op een bon minimaal was geweest. In het westen is er geen aandacht voor smalle ruimte op een stoep en kan er alles staan, uitstallingen, fietsen, bankjes en noem maar op. Hooguit dat je als cafe wordt aangesproken op een terras dat te omvangrijk is.
True
de enigen die last hebben van spullen op de stoep zijn blinden, dus waar hebben we het over. Moeten ze maar uitkijken.
Jan uit Loon
Toen ik het bericht las, dacht ik dat de gemeente Maastricht deze mensen wilde laten betalen omdat ze een terras geopend hadden (precariobelasting).
Advertentie