Advertentie

Helmond: voor de zomer een nieuw college

Informateur Herman Klitsie heeft een coalitie gesmeed van VVD, PvdA en SDOH/D66/HB. Het CDA lijkt zo de dupe te worden van de declaraties van een wethouder van de SDOH/D66/HB

20 juni 2013

Helmond heeft zicht op een nieuw college van burgemeester en wethouders, ruim 2 weken nadat de oude coalitie ten val was gekomen om de taxiritjes van een wethouder. Het CDA keert niet terug in dat college terwijl de partij van de afgetreden wethouder wel zitting neemt in het nieuwe college.

Regeerakkoord

VVD, PvdA en SDOH/D66/HB hebben samen een meerderheid in de gemeenteraad, zei informateur Herman Klitsie woensdagavond. De raad wil dat de mogelijkheid van die coalitie verder wordt uitgewerkt. Er wordt nu gezocht naar wethouders en onderhandeld over een 'regeerakkoord'. De formatie moet voor het einde van de maand zijn afgerond, aldus de gemeente Helmond. Dan begint namelijk het zomerreces.

Van café naar huis 

Het vorige college bestond uit CDA, VVD en SDOH/D66/HB. Die coalitie viel begin juni na ophef over het declaratiegedrag van wethouder Peter Tielemans (SDOH/D66/HB). Op kosten van de gemeente was hij in 2011 en 2012 tientallen keren met de taxi van het café naar huis gebracht. In totaal declareerde hij 111 taxiritten, in 92 gevallen was het centrum van Helmond de begin- of eindbestemming. 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
Het mag weer wat kosten in Helmond. Een nieuwe ploeg wethouders, die krap 8 maanden in functie zal zijn. Trek daar inwerkperiode en vakanties van af, en je houdt een 4-tal maanden over. En allemaal weer op wachtgeld (meer dan 3 maanden in dienst = recht op 2 jaar wachtgeld !).De Helmonders mogen het allemaal weer ophoesten.

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
gerrie
De vacaturetekst luidt:

Helmond zoekt plukkers
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie