Advertentie

'Gemeenten kregen informatie over financiering moskeeën'

Gemeenten kregen wel degelijk informatie over de buitenlandse financiering van moskeeën. Dat zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) in reactie op media die melden dat dat niet het geval was.

26 april 2018
wkoolmees3--1-.jpg

Gemeenten kregen wel degelijk informatie over de buitenlandse financiering van moskeeën. Dat zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) in reactie op media die melden dat dat niet het geval was.

Beeld

Volgens de bewindsman is er niets achtergehouden. Hij probeert bij de betrokken gemeenten te achterhalen hoe ,,dit beeld'' is kunnen ontstaan. Hij noemt het heel erg belangrijk dat gemeenten op de hoogte worden gehouden van buitenlandse financiering. Het kan helpen bij het tegengaan van radicalisering in moskeeën.

Verborgen

Volgens NRC en Nieuwsuur hield Sociale Zaken onder de vorige minister Lodewijk Asscher informatie over financiering door conservatieve Golfstaten verborgen. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Politieke molens draaien soms uiterst stroperig en traag. Heikele onderwerpen worden na 36 jaar ontkennen en wegkijken steeds meer bespreekbaar. Niet zo verwonderlijk gezien de hardnekkige peilingen voor PVV en FVD, samen goed voor 30 zetels.
loek / v.m. jur.medew. gsd
Dus de gemeenten liegen volgens Koolmees. Volgens de bewindsman is er niets achtergehouden. Hij probeert bij de betrokken gemeenten te achterhalen hoe ,,dit beeld'' is kunnen ontstaan.

Dus de gemeenten hebben de informatie onjuist geïnterpreteerd.

Volgens NRC en Nieuwsuur hield Sociale Zaken onder de vorige minister Lodewijk Asscher informatie over financiering door conservatieve Golfstaten verborgen. (ANP)

Dus er is toch geen informatie aan de gemeenten verstrekt.De gemeenten liegen dus niet en hebben niet fout geïnterpreteerd en Koolmees gaat een zinloze actie richting gemeenten ondernemen nl. onderzoek doen naar iets dat hij al weet.

De nieuwste therapie om jezelf heel belangrijk te achten.
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Wat lekker constructief en mediagegijzeld. Natuurlijk zijn er vele zaken bekend bij velen en wordt veel achtergehouden om soms heel bijzondere redenen en overwegingen en let op! soms ook voor onze eigen veiligheid en soms ook heel legitiem, wat de media er ook van vindt en bij gebrek aan echt belangrijk nieuws de maatschappij wenst te beïnvloeden. Door ellenlange debatten over dit soort onderwerpen (he said, she said...) die nooit echt ergens toe leiden is er nog nauwelijks tijd voor kwesties die wel prioriteit zouden moeten hebben zoals sociaal welzijn, zorgontwikkeling, educatie en veiligheid dichter bij de burger. Verontrustend zoveel invloed de media tegenwoordig heeft op wat aan de orde komt binnen de politiek. En ook zeer verontrustend dat de politiek schijnbaar niet meer het overwicht heeft om hen een halt toe te roepen; "houd bij wat echt belangrijk is en van belang voor de maatschappij". Het lijkt soms alsof de media van Privé of Story rondloopt op het Binnenhof. Niets terzake doende discussies en partijleiders die heel goed weten hoe het zit, echter toch aan dit spel meedoen; KLEUTERS!

Dit gezegd hebbende; met bijzondere aandacht volg ik de discussie omtrent zeer verontrustende beïnvloeding van buitenaf, de naïviteit van de overheid omtrent zelfregulerende opvattingen op dit gebied en de schijnbare onmogelijkheid om hierop te acteren. Het is alsof je de eigen macht over je nu nog goedlopende bedrijf uit de vingers ziet glippen. Integratie en de vrijheid waar mensen eerder deze in onze zin niet kende, wordt hier verkeerd aangewend en vrijgegeven door onze veel te coulante en naïeve overheid. Integratie zou eigenlijk een soort van "adopteer een vluchteling" moeten zijn waarbij men in een gezin de basisverplichtingen en -vrijheden van het land leert kennen, men ermee eigen raakt, vrij wordt geweekt van verkeerde invloeden, de andere kant en de taal leert kennen en zo een echte kans krijgt tot slagen in onze vrije westerse wereld, want dat is wat wij zo graag zouden zien. Door enclaves (eigen gemeenschappen binnen nu nog met name stedelijke gebieden) toe te staan (let op! wij laten dit zelf gebeuren!), geef je verkeerde krachten de ruimte om macht te houden, nemen; "zij hebben wel oog voor mij en mijn nood, zij zien mij wel". Immers geef een brood aan een hongerende en je hebt een stem gewonnen... Kom los van het pluche, ben niet naïef en houd dit bedrijf gezond...; houd de toekomst van onze kinderen gezond!
H. Wiersma / gepens.
Via het bank- en verzekeringswezen is gemakkelijk een stop te leggen op alle (verdachte) geldstromen vanuit landen, die zelf geen godsdienstvrijheid kennen.

Ook op verdachte overboekingen van particulieren kan zo na onderzoek gemakkelijk beslag worden gelegd.

De politiek maakt het moeilijker dan het is.Advertentie