Advertentie

Uri Rosenthal: ‘Voorbereiden verkiezingen 2021 lastig’

Emeritus hoogleraar Uri Rosenthal, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en, zoals hij het zelf zegt, ‘de crisisprofessor van Nederland’ gaat onder andere in op de schaduw die het corona-virus vooruit werpt op de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021.

14 april 2020
Uri-Rosenthal.jpg

In korte minicolleges van ongeveer 8 minuten bespreken hoogleraren bestuurskunde uit Nederland en Vlaanderen wat de corona-crisis betekent voor de bestuurswetenschap en omgekeerd wat de bestuurswetenschap betekent voor het begrip van de crisis en voor handelingsgevolgen. Het betreft een initiatief van de Vereniging voor Bestuurskunde (VB).

Emeritus hoogleraar Uri Rosenthal, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en, zoals hij het zelf zegt, ‘de crisisprofessor van Nederland’ gaat onder andere in op de schaduw die het corona-virus vooruit werpt op de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. Als voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie van de VVD legt hij uit hoe moeilijk het is onder deze diffuse omstandigheden een verkiezingsprogramma te schrijven. Zet dan maar eens een koers uit ‘die ook in coronatijd de toets der kritiek kan doorstaan.’ Fysieke ledenbijeenkomsten ‘met een biertje daarna’ zijn bovendien niet mogelijk. En hij sluit zelfs niet uit dat de verkiezingscampagnes – ‘op anderhalve meter? – er straks anders zullen uitzien. ‘We zoomen en we skypen continu, maar dat vervangt niet de sfeer als je fysiek met elkaar bezig bent.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie