Advertentie

Minder animo voor Democratiefestival

Naast een kleine 6000 bezoekers, waren er ‘circa 80.000 online luisteraars’, meldt het festival.

ANP
02 oktober 2022
Het Democratiefestival in 2019
Het Democratiefestival in 2019ANP / Manon Bruininga

Een festival over democratie in Nijmegen dat in 2019 kritiek kreeg wegens het lage aantal bezoeker ten opzichte van de kosten ervan, heeft dit jaar nog minder bezoekers getrokken. Bijna 6000 bezoekers op vrijdag en zaterdag namen deel aan lezingen debatten, films en workshops, tegen ongeveer 6400 bij de vorige editie.

Corona

GrondFest is een nieuwe versie van het Democratiefestival, dat voor het laatst in 2019 werd gehouden. In 2020 en 2021 ging het evenement niet door wegens corona. Betrokken bij de organisatie van het festival zijn onder meer de provincie Gelderland, de gemeente Nijmegen en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De kritiek in 2019 luidde dat er te weinig opkomst was ten opzichte van de subsidie ervoor van ruim 1 miljoen euro.

Komende jaren

Behalve de bezoekers had GrondFest naar eigen zeggen wel aanvullend bereik, namelijk ‘circa 80.000 online luisteraars en 11.000 kranten die in print en online werden uitgedeeld’. Festivaldirecteur Teddy Vrijmoet stelt in een verklaring dat bouwen aan een podium voor de democratie tijd kost. ‘Dat lukt niet in één keer, daar gaan we de komende jaren samen verder aan bouwen.’ (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hielco Wiersma
Verbetering van de democratie en de democratische verhoudingen bereik je alleen via samenwerking, innovatie van de bestuursstructuur en daadkrachtige besluitvorming. Maar niet via festivals.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie