Advertentie

Occupy Den Haag ontruimd

In een brief aan de Haagse gemeenteraad stelt burgemeester Jozias Van Aartsen dat de situatie rond het kampement is geëscaleerd.

13 juli 2012

De politie heeft vrijdagochtend het Occupy-kamp aan de rand van het Malieveld in Den Haag ontruimd. Dat heeft de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen laten weten.

Geëscaleerd
Eerder deze week moest de politie tussenbeide komen omdat twee groepen ruzie met elkaar hadden gekregen en allebei het tentenkamp van Occupy voor zich opeisten. In een brief aan de Haagse gemeenteraad stelt Van Aartsen dat de situatie rond het kampement is geëscaleerd. ,,Uit vrees voor wanordelijkheden heb ik besloten het kampement te laten beëindigen.

Utrecht
Geen van de mensen die er afgelopen week verbleven, heeft eerder gefungeerd als aanspreekpunt van Occupy voor de gemeente.'' De burgemeester zegt op grond van deze ervaringen 'nieuwe initiatieven om in de openbare ruimte te overnachten' niet te tolereren. Dinsdagochtend verliet een handjevol actievoerders van Occupy het plein bij het stadhuis van Utrecht. Ze voelden zich slachtoffer van geweld en scheldpartijen. Burgemeester Aleid Wolfsen had de betogers een dag daarvoor al gesommeerd te vertrekken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie