Advertentie

Forum en PVV in coalitie Limburg

Hoogstwaarschijnlijk komt Forum voor Democratie (FvD) in het provinciebestuur in Limburg. De lijsttrekker van de partij in de provincie, Ruud Burlet, is kandidaat om gedeputeerde te worden. Ook de PVV komt vermoedelijk in de Gedeputeerde Staten.

07 juni 2019
Statenzaal-Limburg.jpg

Forum voor Democratie (FvD) komt hoogstwaarschijnlijk in het provinciebestuur in Limburg. De lijsttrekker van de partij in de provincie, Ruud Burlet, is kandidaat om gedeputeerde te worden. Ook de PVV komt vermoedelijk in de Gedeputeerde Staten. 

Extraparlementair college
Formateurs Ger Koopmans en Karin Straus hebben vrijdag alle kandidaat-gedeputeerden gepresenteerd.

De bestuursdeelname is nog niet definitief. Limburg krijgt een zogeheten extraparlementair college. De Provinciale Staten moeten zich op 28 juni uitspreken over alle voordrachten.

Voorgedragen gedeputeerden
PVV'er Robert Housmans is ook voorgedragen als gedeputeerde, evenals Ger Koopmans en Hubert Mackus van het CDA, Joost van den Akker van de VVD en Andy Dritty van Lokaal Limburg. Carla Brugman-Rustenburg, tot vorig jaar fractievoorzitter van GroenLinks in Limburg, is nu kandidaat om op persoonlijke titel gedeputeerde te worden.

Vooralsnog enige provincie

Limburg is vooralsnog de enige provincie waar FVD in het bestuur komt. In Zuid-Holland doet de partij voor Thierry Baudet nog mee aan onderhandelingen. Bij de Statenverkiezingen in maart won de partij in drie provincies. FVD werd in zes provincies de tweede partij en drie keer de derde partij. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wottsjer
Een extreem rechts College van GS dat bij voorbaat al erger naar mislukking en verrotting stinkt dan het vorige met de PVV (2010), en dan ook nog Groen Links erbij? Kennelijk gaat sommigen niets te ver om mee te mogen doen. Zo laat het politieke wonderkind Koopmans zich door zijn getrouwen tot onderkoning van Limburg kronen. Als dat maar goed afloopt, en snel ook.
Twijn
De uitkomst van democratische verkiezingen maakt deze combinatie mogelijk. Maar dat zint een aantal lieden niet. Kijk naar de walgelijke reactie van een zekere Wottsjer. Nog voor dit nieuw aangetreden college is gestart, weet dit persoon al dat het verrot is.Democratie wordt wel met het woord beleden, maar niet altijd met de daad gestaafd.
Advertentie