Advertentie

Lager minimumloon, uitkering niet ontkoppeld

De uitkeringen worden niet ontkoppeld van de ontwikkeling van de lonen in het conceptregeer- en -gedoogakkoord van VVD, PVV en CDA. Daar staat tegenover dat het minimumloon, waaraan de hoogte van de bijstand is gekoppeld, wordt verlaagd op langere termijn.

30 september 2010
Compenseren
Dat hebben ingewijden donderdag gezegd. In de verlaging van het minimumloon worden de komende kabinetsperiode de ,,eerste stapjes" gezet. Om dit te compenseren blijven de uitkeringen meestijgen met de lonen om te zorgen voor ,,een evenwichtig koopkrachtbeeld".

Samenvoegen
Verder wordt door het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV nagenoeg niet ingegrepen in de WW. Wel is al langer bekend dat VVD en CDA de verschillende regelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, zoals bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong voor jonggehandicapten, willen samenvoegen. Daarover zijn ook afspraken met de PVV gemaakt.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

verena
Dit kan niet, en dit mag niet.
De vakbonden móeten dit gewoonweg blokkeren!
Nu al zijn er veel gezinnen die het minimumloon verdienen die moeite hebben om rond te komen. Laten ze de gouden handdrukken afschaffen, die mensen die die ontvangen toch niet nodig hebben om te eten en te drinken, en hun kinderen op te voeden.
O. ten Hove
Vroeger was het minimumloon voldoende om een gezin te onderhouden. Karig, maar toch. Voor wat extra's ging de vrouw erbij werken. Toen had de VVd het idee dat het minimumloon wel omlaag kon omdat geen gezin meer alleen van dit loon werkt. Ziedaar de economische inzichten van de VVD en haar paladijnen bij de VNG en de Teelgraaf. Maaar de VVD bereikt één ding, de Verelendungspolitiek leidt tot opstanden en revolutie wanneer mensen niets meer hebben te verliezen.
Advertentie