Advertentie

Kort geding wiettelers tegen 'oneerlijke loting'

Negen aspirant-wiettelers hebben een kort geding aangespannen tegen de ministeries van Volksgezondheid en Justitie over de wietproef.

31 december 2020
wiet-wietteler.jpg

Negen aspirant-wiettelers hebben een kort geding aangespannen tegen de ministeries van Volksgezondheid en Justitie over de wietproef. 

Bibob

De telers zijn het niet eens met de manier waarop de loting is gegaan. Dat zegt advocaat Errol Opering in het NOS Radio 1 Journaal. De zaak dient op 7 januari. Begin deze maand werden uit zo'n veertig aanmeldingen tien telers gekozen die mogen meedoen aan de proef. Die telers ondergaan nu een screening op basis van de wet Bibob. Als uit die screening geen bezwaren blijken, mogen de telers daadwerkelijk gaan deelnemen aan de proef.

 

Opportunisme

Volgens Opering is er niet is gekeken naar de locatie, teeltervaring en een ‘deugdelijke financiële onderbouwing’. Hij stelt dat meerdere gemeentebesturen hebben aangegeven maar één teler binnen de gemeente te willen en zijn er nu gemeenten met meer ingelote telers. Verder zegt de advocaat te vermoeden dat één van de ingelote partijen zich zeven keer heeft ingeschreven. ‘Opportunisme is beloond’, aldus Opering.

 

Anoniem

De telers willen dat de ministeries de aanvragen opnieuw beoordeelt en op basis daarvan een nieuwe loting uitschrijft. Volgens de advocaat willen de negen telers anoniem blijven. Een woordvoerder van het ministerie zegt tegen de NOS niet vooruit te willen lopen op de zaak. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie