Advertentie

Urk steekt stokje voor jongerenevenement op zondag

Het gemeentebestuur van Urk heeft een jongerenmanifestatie van de VVD verboden omdat het zondag plaatsvindt. De organisatie wilde met een silentdisco aandacht vragen voor het feit dat uitgaan niet persé met overlast samengaat.

15 juni 2012

De gemeente Urk heeft een manifestatie van de Flevolandse jongerenafdeling van de VVD verboden, omdat die gepland stond voor zondag. Dat zei een gemeentewoordvoerster vrijdag. Vanwege religieuze overwegingen geeft de gemeente geen toestemming voor de manifestatie.

Geen overlast

De jongeren wilden in de nacht van zaterdag op zondag een 'silent disco' organiseren, om zo aan te tonen dat uitgaan niet gepaard hoeft te gaan met overlast. Bij een silent disco luisteren bezoekers via koptelefoons naar de muziek.

Illegale barren

Volgens de zegsvrouw heeft de gemeente geen enkel probleem met de ludieke actie, zolang het maar niet op het op Urk gevoelige tijdstip gebeurt. De jongeren hoopten met de actie juist te benadrukken dat kerk en staat gescheiden horen te zijn en dat een specifieke geloofsovertuiging geen basis hoort te vormen voor wetgeving.

Op Urk moeten de deuren van de kroegen in het weekeinde op tijd dicht, vanwege de zondagsrust. Dit leidt vaak tot overlast, omdat veel jongeren hun toevlucht zoeken tot illegale barretjes.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie