bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Nederlandse kinderen ergeren zich aan telefoongebruik ouders

De meestgehoorde klacht is dat ouders niet luisteren als zij hen wat vertellen.

18 januari 2023
Header

Zes op tien Nederlandse jongeren van tussen de elf en zeventien jaar ergeren zich wel eens aan het telefoongebruik van hun ouders. De meestgehoorde klacht is dat ouders niet luisteren als zij hen wat vertellen. Dit blijkt uit een kort onderzoek in opdracht van de Volkskrant.

In opdracht van de Volkskrant stelden we enkele vragen aan Nederlanders tussen de elf en zeventien jaar over het telefoongebruik van hun ouders. In totaal werkten 163 jongeren mee. De steekproef is gewogen op leeftijd en geslacht en daarmee alleen op die kenmerken representatief voor de Nederlandse bevolking van tussen de elf en de zeventien jaar.

De meerderheid (59%) van de jongeren ergert zich wel eens aan het telefoongebruik van hun ouders. Dit geldt even vaak voor jongens als voor meisjes. Een kwart (25%) ergert zich hier zelfs op dagelijkse basis aan.

De helft (48%) van de jongeren die zich ergeren geven aan dat ze het vervelend vinden als hun ouders niet luisteren als zij hen wat vertellen. Ook zegt ruim een derde (36%) het oneerlijk te vinden dat ouders vaker op hun telefoon mogen dan zijzelf. Een net zo groot deel (34%) vindt het ergerlijk als hun ouders op de telefoon kijken tijdens het avondeten.

We vertellen u graag nog veel meer over I&O Research. Neem contact op: 

Asher van der Schelde
Onderzoeker
020-308 48 26
a.van.der.schelde@ioresearch.nl

Peter Kanne
Senior onderzoeksadviseur
020-308 48 05 
06-319 43 707
 
p.kanne@ioresearch.nl

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hielco Wiersma
De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Dus allemaal wat minder is de oplossing.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.