Advertentie

Iedereen aanspreken

Gouverneur Frissen van Limburg heeft burgemeesters vorige week gewaarschuwd dat bestuurders integer dienen te zijn en herhaalde dat in De Limburger. De Limburgse gedeputeerde Ger Driessen vraagt zich af waarom de gouverneur in de krant juist zijn CDA-partijgenoten de oren wast.

09 oktober 2009

Spraakmaker: Ger Driessen

 

Boos of verdrietig over de uitspraken van de gouverneur?
Frissen heeft de bestuursethiek terecht aan de orde gesteld. Wat ik jammer vind, is dat zoveel bestuurders die dagelijks hard en keurig hun werk doen weer slecht in het nieuws komen. En als ze dan ook nog het stempel van het CDA opgedrukt krijgen, dan is dat helemaal jammer. Frissen had er beter aan gedaan om iedereen aan te spreken, in plaats van één partij eruit te pikken.

 

CDA’ers duiken weg bij affaires, meent de gouverneur.
Dat is niet zo. Ik was twee geleden zelf onderwerp van discussie naar aanleiding van uitspraken die ik gedaan zou hebben tegen een makelaar. Die makelaar had dat gesprek opgenomen. Ik heb hem gezegd dat hij dat bandje moest afspelen in de Statenzaal. Dat heeft hij niet gedaan. Later heeft Justitie het gesprek uitgetypt en daaruit bleek dat er niets aan de hand was. Ook burgemeester Leers van Maastricht heeft zich niet verscholen toen er gedoe was over zijn huis in Bulgarije. Hij heeft direct om een onderzoek gevraagd. Ik ben schoon, maar mocht het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten tot een andere conclusie komen, dan stap ik op, heeft hij gezegd. Twee voorbeelden van vooraanstaande Limburgse CDA’ers die zich niet verschuilen.

 

Bestuurders mogen niet joviaal doen van de gouverneur.
Een burgemeester, de wethouders en gedeputeerden moeten naar de carnavalsviering kunnen gaan. Op de buutte-avonden moeten we present zijn. Dat hoort bij Limburg. Maar je mag niet in extremen vervallen, dat is natuurlijk waar.

 

De gouverneur heeft wel het kwalijke imago van Limburg opgerakeld.
Integriteit moet op de agenda. De vraag is of je op deze manier de krant moet willen halen. Ik weet het niet. Het lijkt alsof de journalistiek in Limburg het ook machtig vindt om over deze zaken te publiceren. In Limburg wordt meer aan politiek door mensen gedaan dan in de rest van het land. Politici zijn daardoor herkenbaarder en worden sneller veroordeeld. De Limburgse journalistiek zou genuanceerder moeten zijn.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie