Advertentie

Halsema bedreigd en uitgescholden na huldigingsnieuws Ajax

Door de aankondiging dat de huldiging van Ajax niet op het Museumplein kan, is Halsema bedolven onden bedreigingen.

ANP
10 mei 2022
burgemeester-Halsema.jpg

Burgemeester Femke Halsema zegt ‘bedolven’ te zijn ‘onder bedreigingen en gescheld’ sinds de gemeente Amsterdam maandag bekendmaakte dat een eventuele huldiging van Ajax woensdag niet op het Museumplein maar in het stadion zal plaatsvinden. Dat meldt zij via haar Instagram-account, waarin ze mensen dringend vraagt: ‘hou je in!’

Veiligheid

In het bericht staat dat ‘talloze bedrijven’ zijn gebeld, maar door het grote tekort aan beveiligingspersoneel moest de gemeente samen met Ajax toch besluiten ‘dat we de huldiging niet veilig konden organiseren’ op het Museumplein. Halsema zegt de teleurstelling te begrijpen aangezien zij ook voor het groots vieren van sportieve successen is. ‘We hebben de huldiging niet voor niets weer naar de stad gehaald in 2019.’

Oproep

Hoewel Halsema zegt zelden te reageren op bedreigingen, doet ze nu wel de dringende oproep aan mensen om zich in te houden. Over de mogelijke huldiging vraagt ze het ‘beschaafd en vriendelijk’ te houden. ‘Beschadig onze stad en vooral onze club niet.’ (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Biemie Janssen
De mensen die burgemeester Halsema uitschelden en bedreigen zijn juist ZELF de reden dat het feest niet door kan gaan. Heb me als supporter heel vaak verbaasd dat zogenaamde supporters "HUN" club en "HUN" stad simpelweg naar de verdoemenis helpen met volstrekt idioot gedrag! Het bedreigen van een burgemeester geeft vooral aan dat deze lieden geen verantwoordelijkheid hebben of nemen voor hun eigen gestoorde gedrag!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie