Advertentie

Weigerambtenaar wil ontslag aanvechten

De Haagse weigerambtenaar Wim Pijl overweegt naar de rechter te stappen om zijn ontslag ongedaan te laten maken. De ambtenaar weigert homohuwelijken af te sluiten.

11 november 2011

Wim Pijl, de buitengewoon ambtenaar die donderdag door de gemeente Den Haag is ontslagen omdat hij geen homostellen wil trouwen, wil het ontslag juridisch gaan aanvechten.

Verdrietig
,,Ik ben intens verdrietig en zeer teleurgesteld over dit besluit’’, stelt het oud-raadslid van de fractie ChristenUnie-SGP. ,,Ik mag homostellen niet discrimineren, maar ik word nu zelf wel gediscrimineerd. Ik ga serieus kijken wat mijn juridische mogelijkheden zijn. De rechter moet zich hier maar eens over uitspreken.’’

Onthutsend

Vakbond RMU heeft donderdag al aangegeven Pijl te willen bijstaan in het aanvechten van zijn ontslag. De RMU noemt het in een reactie ,,onthutsend’’ dat de trouwambtenaar de ruimte is ontnomen om ,,gewetensvol zijn werk te doen’’.

Ruimte

Zowel de vakbond als Pijl zelf verwijst naar een uitspraak van toenmalig staatssecretaris Job Cohen. Deze had 10 jaar geleden beloofd dat er ruimte moest zijn voor gewetensbezwaren, mits in elke gemeente wel homohuwelijken konden worden afgesloten.

Interview

Pijl had onlangs in een interview met dagblad Trouw aangegeven principiële bezwaren te hebben tegen het trouwen van homo’s en lesbiennes. Naar aanleiding van dit interview heeft de gemeente Den Haag begin deze week een gesprek met hem gevoerd. Toen hij niet terugkwam op zijn uitspraken, is hem duidelijk gemaakt dat hij zijn functie moet opgeven.

Emancipatienota

In de emancipatienota die de gemeente onlangs presenteerde, nam Den Haag stelling tegen het kabinetsstandpunt dat ambtenaren die vanwege hun geloof moeite hebben met homohuwelijken, dat moeten kunnen weigeren. De kwestie is onlangs door het kabinet op de lange baan geschoven.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

AdVader / vertegenwoordiger vaders&kinderen
homozijn bestaat niet, walgelijke foute sex-keuzes (gedrag!) zijn net als femini$$me en atheisme pseudologische leugens, publieke opinie is met onze normen&wetten vervuild&vervalst met antisociale destructive invloeden, het effectief vernietigen van normale gezinnen en dus van kinderen&vaders is het belanrgijkste doel, een moderne gulag, draai alle vervalsingen van de afgelopen 45jr terug naar echte vooruitgang ! normaal gesproken zijn afwijkende sex-keuzes walgelijk hetgeen niets net homofoob te maken heeft, in wezen zijn we allemaal genetisch hetero, kappen nou met die vieze vuile gender-sex-oorlog tegen kinderen&vaders, hetero's en normale gezinnen !
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
christelijk opgevoed
Hopelijk pakken gemeente en kabinet door! Dit soort mensen - en ik kan het weten - is er bijzonder sterk in de vrijheden van anderen te schaden door voor hun eigen vrijheden op te komen. Geloof is iets voor thuis en dan is het nog triest dat mensen dat hun kinderen aandoen. Maar ontslag van deze ambtenaar is een uitstekende zaak, de overheid dient seculier te zijn. Nu nog de vrijheid van onderwijs aanpakken, kinderen boven de twaalf zouden allemaal naar openbare scholen moeten. Want de problematiek van homokinderen die opgroeien in zulke sferen en onmogelijk uit de kast kunnen komen, en wier indentiteit vertrapt wordt, is heel groot! Het zou fijn zijn als Nederland veel meer aandacht zou hebben voor de ellende die orthodoxe christen - de stemmers van de CU en de SGP - aanrichten.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Henri Koldewijn / Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening
Ik vind de reactie van AdVader zeer ongepast en verzoek u deze reactie weg te halen. Ik ben het geheel eens met de persoon aangeduid als Door christelijk opgevoed.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
F.J. Spoelman / met pensioen
Beste mensen,

Terecht dat weiger- ambtenaren op een zijspoor worden gezet. Hoelang zijn wij wel aan de kant geschoven, nu komt er eindelijk weer eens wat lucht en gaan de ambtenaren protesteren.

Uit geloofsovertuiging? Laat mij niet lachen. Protestanten zeggen, ja hoor je mag het zijn, maar handjes boven de dekens.

Kerken die dit zeggen en ook mensen dus zijn in mijn ogen huigelaars.

Mensen doe je ogen eens open en kijk de wereld eens in en sta eens met twee voeten op de grond.

Als er gezegd wordt, dat ambtenaren zeggen, wij zijn tweederangs burgers, dan zeg ja, dat zijn jullie ook, want jullie veroordelen andere mensen.

Zo zou ik nog even door kunnen gaan, maar hier laat ik het bij en hoop, nogmaals, dat jullie ogen eens open gaan.

Hartelijk groet, Fokko.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie