Advertentie

Haagse PVV-leider snapt kritiek niet

De leider van de Haagse PVV-fractie, Machiel de Graaff, kan zich niet inleven in de kritiek van de opgestapte partijleden.

28 december 2011

Machiel de Graaf, fractievoorzitter van de PVV in de Haagse gemeenteraad, vindt het onterecht dat twee vertrokken collega's kritiek uiten op de sfeer en de werkwijze binnen de partij. Dat zegt hij woensdag in het Algemeen Dagblad.

Kansen

,,De PVV is juist een hele hartelijke club. Natuurlijk, in een fractievergadering gaat het wel eens hard tegen hard. Maar er is sprake van een gezonde samenwerking'', zegt De Graaf. ,,In het algemeen zie je bij zo'n explosief groeiende partij als de PVV altijd dat er mensen uitstappen of over de rand vallen. Maar bij ons krijgen ze hartstikke veel kansen.''

Harde sfeer 
Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal verlieten eerder in december de fractie en besloten gezamenlijk verder te gaan onder een nog niet bekende naam. Van Doorn werd uit de fractie gezet, omdat hij fouten zou hebben gemaakt in het beheer van het budget van de fractie. Van de Waal stapte maandag uit de PVV-fractie, omdat zij het niet eens was met de werkwijze van de PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad. Vervolgens uitten beiden kritiek op de partij. Er zou sprake zijn van een harde sfeer en weinig kansen om zich te revancheren.

Marionetten 

De Graaf zegt in de krant verder dat de andere vijf raadsleden trouw zullen blijven aan de partij en dat het absoluut niet zo is dat PVV'ers marionetten zijn van partijleider Geert Wilders.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

M. de Jong / juridisch beleidsmedewerker
De Graaf spreekt van een partij, maar dat is de PVV helemaal niet. Niemand kan er lid van worden. De PVV is een groep volgelingen van een man die denkt dat zijn manier van politiek bedrijven het juiste is. Het is een ideologie die niet reëel is! steeds vaker komen mensen tot inzicht zoals mevrouw de Waal.
Advertentie