Advertentie

Groningen nodigt VN uit bij intocht Sinterklaas

Volgens wethouder Joost van Keulen van Groningen ,,is er maar een ding slechter dan dit VN-onderzoek naar Zwarte Piet en dat is een slecht onderbouwd onderzoek naar Zwarte Piet''.

24 oktober 2013

Het hoofd van de VN-werkgroep die onderzoek doet naar Zwarte Piet, Verene Shepherd, is van harte welkom bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen. De gemeente zal haar zo snel mogelijk een brief sturen met een officiële uitnodiging om de intocht op zaterdag 16 november bij te wonen. 

VN-onderzoek
Dat heeft wethouder Joost van Keulen van Groningen gezegd. De VN doen onderzoek naar de vraag of Zwarte Piet racistisch is. Shepherd zei dinsdag dat Nederland het sinterklaasfeest moet afschaffen. Volgens wethouder Joost van Keulen van Groningen ,,is er maar een ding slechter dan dit VN-onderzoek naar Zwarte Piet en dat is een slecht onderbouwd onderzoek naar Zwarte Piet''.

Kinderfeest
Groningen nodigt Shepherd uit om veldwerk te verrichten tijdens de intocht, zodat ,,ze kan zien dat het een kinderfeest is dat niets met racisme te maken heeft''. Er zitten volgens Van Keulen wel nogal wat consequenties aan zo’n bezoek, onder meer met betrekking tot de veiligheid. ,,Daarover moeten we met de politie in gesprek. Als ze de uitnodiging aanvaardt en daadwerkelijk komt.''

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Roelvink
Weet niet meer wat ik moet denken.http://frontpage.fok.nl/nieuws/622854/1/1/100/vn …
Pierre
Goede actie van Groningen! Ik lach me rot als Sinterklaas haar straks live op TV hoogstpersoonlijk een afranseling met de roe geeft en in zijn welkomstwoord een speciaal woord van dank richt aan een de minister president en de minister van binnenlandse zakken voor hun niet aflatende moeite om een gezellig kinderfeest naar de kloten te helpen vanwege politieke correctheid jegens een minderheid (die er ook voor kan kiezen om gewoon dit land te verlaten, als dit feest te erg is).

Ja, ik heb de pietitie getekend!
Rex Rotary / Coördinator
De enige juiste reactie op dit aangekondigde onzinnige onderzoek. Zij baseert nu haar vooringenomen mening op wat wazige bronnen en dingen van horen zeggen. Ook zal haar de actie van die ca. 21 niets zinnigs te doen hebbende club rond Prem niet ontgaan zijn. Dat is inmiddels "wereldnieuws".
Koos / leidinggevende
De Pietitie op Facebook al gedeeld/geliked???

2 miljoen Nederlanders gingen u voor. Da's weliswaar ook nog een minderheid, maar wel een hele grote.

Vast groter dan die paar afschaffers!
Bas / logicus
Deze mevr. Shepherd heeft slechts een vormfuntie bij de UN. Binnen de UN. Tenslotte moeten alle leden van de UN een representatief klinkende vertegenwoordiging hebben binnen de organisatie. Zodoende ook voor mevr. Shepherd. Daar de VN over onvoldoende werkelijke functies beschikt worden er zogenaamde spookfuncties, slechts voor de vorm, in het leven geroepen. Deze spookfuncties / vormfunties worden meestal uitbesteed aan landen waarvan men weet dat de afvaardiging ongeschikt is voor een werkelijke taak. Deze mensen mogen enkel hun prullenbak legen.

Nu gaat Groningen deze veredelde schoonmaakster uitnodigen om Sinterklaas met ons te vieren. Als ze komt dan vliegt ze uiteraard eerste klas en verblijft ze in een duur hotel. Dit heeft weinig te maken met kennisname Sint en Piet gebeuren maar met de hoop van de lokale politici op positieve bekendheid binnen de UN lobby. Met dat zelfde geld, gauw € 15.000,- inclusief alle kosten, kan de provincie beter zorgen dat bij de voedselbank wat pepernoten met cadeautjes liggen. En zo zou het geld terecht komen waar het hoort.

Bert
Mij noemen ze ook al mijn hele leven witte Jan. Ga hiermee ook eens naar de VN
Bert
YouTube staat vol met filmpjes hoe mensen op afschuwelijke wijze aan hun eind komen. Te misselijk voor woorden. Zoek maar eens op burned alive en je kunt gaan zitten kotsen. Wat een wereld. Ben benieuwd wat de VN hier van vindt. Grijp daar eens in inplaats van zwarte piet de grond in te boren. En het is te schandalig voor woorden dan filmpjes van afschuwelijke moorden op internet circuleren. Ik ben er helemaal klaar mee met dat internet
Johan van Oldenbarneveldt / Criticus
Als mevrouw Shepherd zich nou gewoon verkleed en schminkt als Zwarte Piet, dan kan ze zonder problemen het hele Sinterklaasfeest van zeer nabij ervaren.
Eppo Burger
Het gevaarlijke van hysterische, vooringenomen sociologen als Prof. Verene Shepard is dat als zij klagen over rascisme, dat rascisme plotseling iets redelijks lijkt te hebben. Zij noemt zich nota bene "gender wetenschapper". Dat zijn toch een beetje de Roos-Vonken van de alpha-studies. Zij denken bijvoorbeeld dat er zoiets is als "feminist science".
Advertentie