Advertentie

Gelderse commissaris Cornielje legt werk neer

De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hersenvliesontsteking. Hij heeft zijn werk per direct neergelegd, bevestigt een woordvoerster van de provincie Gelderland.

02 augustus 2018
Clemens-Cornielje.jpg

De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hersenvliesontsteking. Hij heeft zijn werk per direct neergelegd, bevestigt een woordvoerster van de provincie Gelderland.

Herstel
Hoe lang de Gelderse commissaris afwezig blijft, is niet bekend en hangt volgens de provincie af van zijn herstel. Cornielje (60 jaar) is sinds 2005 commissaris in Gelderland. Eerder was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij maakte in april van dit jaar bekend dat hij per 1 februari volgend jaar opstapt. Hij wil Eerste Kamerlid worden.

Kanker geconstateerd

Bij Cornielje is verschillende malen kanker geconstateerd. Kort voor zijn herbenoeming als commissaris in 2017 moest hij melden dat bij hem een hersentumor was ontdekt en dat de prognose ,,heel slecht'' was. Desondanks werd hij herbenoemd terwijl hij zelf ziek thuis zat. Eerder herstelde Cornielje van longkanker en nierkanker. Toen de populaire Cornielje aankondigde dat hij ging stoppen als commissaris, zei hij dat hij zich goed voelde. Hij vond het tijd worden voor een opvolger in Gelderland. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Arnoud
Longkanker, nierkanker, tumor in de hersenen. En toch maar weer herbenoemen. Omdat Cornielje zo populair is? Treurig voor de man dat hem dit allemaal overkomt. Maar verantwoordelijkheid is hem vreemd. De Minister had hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Een CdK is geen re-integratiebaan.
Sanne
Arie, hoevelen worden niet vanwege kanker en/of chronische ziekte(n) terzijde geschoven, omdat derden menen dat iemand dingen niet meer kan c.q. zou moeten doen?

Juist zo iemand als Cornielje kan een inspiratiebron zijn voor anderen: met of zonder ziekte is werk mogelijk, al vergt het (soms) aanpassingen.



In Nederland staan nog altijd velen aan de zijlijn te wachten, worden uitgemaakt voor 'fraudeurs' en vergelijkbare benamingen omdat zij een sociale uitkering krijgen en dolgraag willen werken (met enige aanpassingen soms), maar door chronische ziekte(n) en/of kanker beperkingen hebben.



Advertentie