Advertentie

Voorverkiezing PvdA Amsterdam van de baan

De geplande voorverkiezing voor een lijsttrekker van de PvdA in Amsterdam is van de baan, nu er maar 1 kandidaat is: Pieter Hilhorst.

01 juli 2013

De voorverkiezing voor een PvdA-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam is van de baan. Alleen de huidige PvdA-wethouder Pieter Hilhorst heeft zich gemeld, waardoor de Amsterdammers niet zelf de voorman kunnen kiezen. Dat maakte de partij maandagochtend bekend.

IJzersterk
De sociaaldemocraten in de hoofdstad zouden voor het eerst zo'n voorverkiezing houden, evenals Utrecht, Groningen en Zoetermeer. Kandidaten konden zich tot maandagochtend 9 uur melden.Partijvoorzitter Martijn Kool zei blij te zijn met de 47-jarige Hilhorst, maar had zich ook verheugd op ,,een mooie strijd waarbij alle Amsterdammers mochten stemmen''. ,,Gelukkig is onze enige kandidaat meteen een ijzersterke.''

Onderwijs, jeugdzorg en financiën
Hilhorst volgde ruim een half jaar geleden Lodewijk Asscher op, die naar Den Haag vertrok voor een ministerspost in het kabinet. De wethouder heeft onderwijs, jeugdzorg en financiën onder zijn hoede. Een baan in de politiek was nieuw voor hem. Eerder werkte hij als programmamaker en columnist.

Burger betrekken
De PvdA'er liet weten dat hij het weliswaar een eer vindt lijsttrekker te zijn, maar een open voorverkiezing ook wel had zien zitten. ,,Dat is een prachtige manier om meer Amsterdammers en partijleden bij de stad te betrekken.'' Hij gaat er deze zomer voor om alsnog de steun van stadsgenoten te krijgen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie