bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Wanneer is een manager of bestuurder een succesvolle beslisser?

Wanneer is een manager of bestuurder een succesvolle beslisser? Masterclass Procesmanagement – het optimaliseren van complexe besluitvormingsprocessen

10 juli 2017

Masterclass Procesmanagement – het optimaliseren van complexe besluitvormingsprocessen – 11, 12, 13 april 2018.

Wanneer is een manager of bestuurder een succesvolle beslisser?

We associëren dit vooral met daadkracht en inhoud. Toch zijn de laatste jaren veel managers die aan die kenmerken voldeden juist vertrokken!  

 

De experts Prof. mr. dr. Hans de Bruijn en Prof. mr. dr. Ernst ten Heuvelhof (kerndocenten van de 3-daagse Masterclass Procesmanagement) beschouwen een manager pas succesvol wanneer hij veel aandacht besteedt aan de diverse procesaspecten van verandering.

Succesvol management is volgens hen afhankelijk van de mate waarin de 'stakeholders' worden betrokken bij de besluitvorming en hun eigen belangen beschermd zien. 

Je leert dat de grilligheid van besluitvormingsprocessen een heel normaal fenomeen is en dat door het toepassen van bepaalde strategieën de persoonlijke effectiviteit kan worden versterkt. Door middel van eigen casuïstiek wordt de theorie van procesarchitectuur en het managen van besluitvormingsprocessen besproken met als doel meer inzicht in het verloop en structureren van processen (procesontwerp).

Voor meer informatie neem contact op met Mariëlle Elenbaas, T 010 4082126  E elenbaas@erasmusacademie.nl of bezoek onze website en schrijf je direct in: www.erasmusacademie.nl/procesmanagement

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.