Advertentie

Emmen doet aangifte tegen voormalig fractievoorzitter

De gemeente Emmen doet aangifte tegen Jan Dijkgraaf, oud-fractievoorzitter van GroenLinks, wegens verduistering. Eerder deed de Nederlandse Vereniging van Raadsleden al aangifte tegen hem.

27 augustus 2013

De gemeente Emmen doet aangifte tegen voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad Jan Dijkgraaf. Emmen vermoedt dat Dijkgraaf heeft gefraudeerd met de fractievergoeding, zo bevestigde een woordvoerster van de gemeente dinsdag.

Vermoedens van een strafbaar feit
In juli maakte het gemeentebestuur al bekend dat er ,,vermoedens zijn van een strafbaar feit''. Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de gemeente nu besloten aangifte te doen. Het zou gaan om een bedrag van ruim 10.000 euro dat Dijkgraaf heeft ontvangen maar niet kan verantwoorden.

Ook onderzoek in andere zaak
Dijkgraaf, die begin 2012 opstapte als fractievoorzitter, kwam vorig jaar ook in opspraak. Hij wordt ervan verdacht dat hij als penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Raadsleden zo'n 17.000 euro heeft verduisterd. Die zaak is nog in onderzoek.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hannes Haganum / kritisch lezer
Ik neem toch aan dat meneer Dijkgraaf het geld wel duurzaam heeft verduisterd ? Overigens mag je uit integritieitsoogpunt wel een vraagteken zetten bij het noemen van een naam voordat er er een gerechtelijke uitspraak ligt.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
True
Nivelleren doet begeren.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie