Advertentie

Eindhoven opnieuw aan de slag met wietplan

Op verzoek van de gemeenteraad gaat burgemeester Rob van Gijzel een nieuw plan maken voor gecontroleerde wietteelt in Eindhoven. De gemeenteraad meent dat diverse ontwikkelingen aantonen dat het huidige coffeeshopbeleid niet meer werkt.

04 november 2014

Experiment

De PvdA-burgemeester kreeg dinsdag opdracht om uit te zoeken welke lokale, nationale en internationale regels een experiment met wietteelt in de weg kunnen staan. Hij moet bovendien kijken wat de effecten zijn voor de gezondheid, criminaliteit en overlast. Vorig jaar stuurde Eindhoven al een plan naar Den Haag om wietteelt als proef uit te besteden aan een bedrijf onder toezicht van de gemeente. Experimenten met wietteelt komen tot dusver niet van de grond omdat minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) die niet wil toestaan.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Van Gijzel met een losse flodder, zijn de PvdA kroonprinsjes op..?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Willem Kamps
Mooi, het is hoog tijd dat Opstelten een keer bijdraait, want zijn war on drugs werkt niet en zal nooit werken. Legaliseren is echt een beter middel om van het gedooggehannes en de criminialiteit af te komen. Neem die gasten gewoon hun handel af en verdien als staat aan accijns en BTW. We moeten er als land toch al voor bloeden, want alle criminele actieviteiten worden door de EU meegeteld bij ons BBP en levert aldus een forse naheffing op. Heb er als Staat dan ook het voordeel van.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie