Advertentie
 • Beste bestuurder 2022

  Voor de 14e keer werd de verkiezing Beste Lokale Bestuurder werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur in samenwerking met onderzoeksbureau Necker.

  02 februari 2023
  Petra Dassen-Housen
  Beste bestuurder 2022
 • Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen 2023

  Op 15 maart 2023 werden de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen gehouden.

  19 januari 2023
  Provinciehuis Drenthe
  Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen 2023
 • Prinsjesdag 2022

  Op Prinsjesdag spreekt de koning in de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal de Troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat de belangrijkste plannen zijn voor het komende jaar. Ook biedt de minister van Financiën de Tweede Kamer de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan. In dit dossier vindt u de belangrijkste plannen voor de lokale overheden.

  20 september 2022
  Miljoenennota.1.jpg
  Prinsjesdag 2022
 • Oekraïne

  De oorlog in de Oekraïne werpt veel vragen op, ook voor gemeenten. Hoe moeten ze omgaan met hun contracten met de Russische gasleveranciers Gazprom. Wat moet je doen als mensen uit je gemeente vertrekken om te gaan vechten tegen het Russische leger? Welke zorgen hebben de inwoners van de gemeente en hoe ga je daar als bestuurder mee om? In dit dossier vindt u de berichten over de laatste ontwikkelingen waarmee gemeenten te maken hebben in verband met de oorlog in de Oekraïne.

  01 maart 2022
  vluchtelingen Oekraïne
  Oekraïne
 • De strijd voor zelfstandigheid

  Herindelingen gaan regelmatig gepaard met gedoe, maar soms wordt het wel erg bont gemaakt. Het fusieproces rondom Scherpenzeel is daar een voorbeeld van. Gekonkel, gefoezel en gestook door alle spelers maken het tot een ‘dirty’ herindelingstraject. Het gaat hard tegen hard. Binnenlands Bestuur volgt het proces op de voet.

  07 juli 2021
  Berends
  De strijd voor zelfstandigheid
 • Dossier: Tweede Kamerverkiezingen 2021

  In dit dossier leest u onder andere interviews met kandidaten voor de Tweede Kamer over lokale aangelegenheden. Wat beloven de kandiaten aan de provincies, gemeenten en waterschappen?

  08 maart 2021
  Dossier: Tweede Kamerverkiezingen 2021
Advertentie
Advertentie