Advertentie
 • Tweede Kamerverkiezingen 2023

  Op 22 november 2023 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Het gaat om een vervroegde verkiezing na de val het kabinet-Rutte IV op 7 juli 2023.

  14 november 2023
  wilders-ANP-484523632.jpg
  Tweede Kamerverkiezingen 2023
 • Prinsjesdag 2023

  Op Prinsjesdag spreekt de koning in de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal de Troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat de belangrijkste plannen zijn voor het komende jaar. Ook biedt de minister van Financiën de Tweede Kamer de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan. In dit dossier vindt u de belangrijkste plannen voor de lokale overheden.

  18 september 2023
  Prinsjesdag 2023
  Prinsjesdag 2023
 • Jeukwoorden

  Wat zijn volgens gemeenteambtenaren de ergste jeukwoorden van 2023? Ae&O fonds Gemeenten verzamelde ze. Gemeenteambtenaren ergeren zich aan woorden die onduidelijk zijn, zoals geitenpaadje, weefselstructuur of wendbare organisatie. Ook zit er veel ergernis in woorden of uitdrukkingen die mooi klinken, maar waarvoor een duidelijker alternatief bestaat. Zoals bijvoorbeeld de uitdrukking: Aan de lat staan (hard werken), laaghangend fruit (wat we meteen kunnen doen) of verderbrengen (helpen).

  08 augustus 2023
  Slaapverwekkend
  Jeukwoorden
 • Beste bestuurder 2022

  Voor de 14e keer werd de verkiezing Beste Lokale Bestuurder werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur in samenwerking met onderzoeksbureau Necker.

  02 februari 2023
  Petra Dassen-Housen
  Beste bestuurder 2022
 • Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen 2023

  Op 15 maart 2023 werden de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen gehouden.

  19 januari 2023
  Windmolens met het dorp Urk op de voorgrond.
  Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen 2023
 • Oekraïne

  De oorlog in de Oekraïne werpt veel vragen op, ook voor gemeenten. Hoe moeten ze omgaan met hun contracten met de Russische gasleveranciers Gazprom. Wat moet je doen als mensen uit je gemeente vertrekken om te gaan vechten tegen het Russische leger? Welke zorgen hebben de inwoners van de gemeente en hoe ga je daar als bestuurder mee om? In dit dossier vindt u de berichten over de laatste ontwikkelingen waarmee gemeenten te maken hebben in verband met de oorlog in de Oekraïne.

  01 maart 2022
  vluchtelingen Oekraïne
  Oekraïne
 • De strijd voor zelfstandigheid

  Herindelingen gaan regelmatig gepaard met gedoe, maar soms wordt het wel erg bont gemaakt. Het fusieproces rondom Scherpenzeel is daar een voorbeeld van. Gekonkel, gefoezel en gestook door alle spelers maken het tot een ‘dirty’ herindelingstraject. Het gaat hard tegen hard. Binnenlands Bestuur volgt het proces op de voet.

  07 september 2021
  Berends
  De strijd voor zelfstandigheid
Advertentie
Advertentie