Advertentie

Cel voor Dordtse veelschrijver

Mustafa K., die de gemeente Dordrecht al tijden bestookt met brieven en e-mails, moet de gevangenis in. Hij is woensdag schuldig bevonden aan onder meer het sturen van kogelbrieven. Daarvoor krijgt hij twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

02 maart 2016

Mustafa K., die de gemeente Dordrecht al tijden bestookt met brieven en e-mails, moet de gevangenis in. Hij is woensdag schuldig bevonden aan onder meer het sturen van kogelbrieven.

Celstraf

Daarvoor krijgt hij twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. K. hoeft nog geen schadevergoeding te betalen, omdat hij vorig jaar failliet is verklaard. Voor een compensatie moeten de eisers aankloppen bij de bewindvoerder. ,,Wat jij je moet afvragen is of jij en je familie het risico wil lopen om tegen een kogel aan te lopen, die je als bijlage aantreft, of een molotovcocktail in je auto wordt gegooid of dat je een handgranaat in je huiskamer wil ontvangen'', schreef K. in meerdere brieven. Op de enveloppen zijn DNA-sporen van K. gevonden.


Conflict

De briefschrijver kreeg jaren geleden een conflict met de gemeente over illegale kamerverhuur. Sindsdien bestookt hij de gemeente met honderden bezwaarschriften en tijdrovende beroepen op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). De man is zelfs twee keer vastgezet in een huis van bewaring vanwege zijn praktijken.


Dwangsom

Volgens het OM heeft de brievenstroom de gemeente Dordrecht tussen 2013 en 2015 al 1,24 miljoen euro gekost. Voor 2016 verwacht de gemeente 2,5 tot 3 ton kwijt te zijn aan de afhandeling van de brieven van de man. De rechter beval K. om niet meer dan tien brieven per maand te versturen, op straffe van een dwangsom. Dat heeft geen effect gehad, de stroom brieven gaat door. K. gebruikt daarvoor vaak de naam van iemand anders. Valsheid in geschrifte, vindt de rechtbank in Dordrecht. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

veestapel
schrijven is levensgevaarlijk in dictaturen
Rogier
Hij schrijft bepaald geen mots doux hoor... regelrechte bedreigingen zijn het. En met zo'n voorgeschiedenis zonder enige gedragsverandering - dan houdt het een keer op.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Onvoorstelbaar dat deze man zo vaak door diverse respondenten van BB verdedigd is. Gelukkig is hij nu definitief door de mand gevallen. Wat een kwalijke malloot
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Daar waar mogelijk het geld wat hij heeft gekost aan zijn brievenstroom en opvang in de cel, op hem verhalen; verkoop desnoods zijn eigendommen, maar haal het geld wat het de maatschappij heeft gekost, terug!
Advertentie