Advertentie

Den Haag telt meeste islamitische partijen

In Den Haag doen maar liefst drie islamitische partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Kieskompas.

21 januari 2010

Kandidatenlijsten
Dinsdag 19 januari was de laatste dag dat lokale politieke partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen hun kandidatenlijsten konden aanleveren. Ui t een analyse van Kieskompas blijkt dat in Den Haag de meeste islamitische partijen een gooi doen naar het lokale pluche. In de hofstad hebben de Islam Democraten, de Nederlandse Moslimpartij en de Blanco Partij zich ingeschreven.

Breuk
De laatste is aangemeld door Abdoe Khoulani. Tot vorige week was deze Marokkaans-Nederlandse verzekeringsadviseur nog de nummer 1 van de Islam Democraten. Sinds 2006 zit hij namens deze partij in de Haagse gemeenteraad. Begin januari kwam het echter tot een breuk tussen de Islam Democraten en Khoulani.

Blanco
Khoulani heeft zich vervolgens met een eigen kandidaten aangemeld onder de naam Blanco Partij. In haar communicatie voert deze partij echter de naam Partij van de Islamitische Democraten. Deze naam kon echter niet worden geregistreerd, omdat die teveel leek op de Islam Democraten.

Moslimpartij
Uit de inventarisatie van Kieskompas blijkt verder dat de Nederlandse Moslimpartij weliswaar in een tiental gemeenten meedoet, maar dat het de partij niet is gelukt met een kandidatenlijst te komen voor de gemeente Utrecht.

TON
Vijf nieuwe partijen hebben zich gemeld in Rotterdam. Het zijn de Partij Sociaal Nederland, de Nederlandse Moslim Partij, de Broederschapspartij, de Liberaal Sociaal Democraten en een lijst zonder naam. Daarmee komt het aantal deelnemende partijen in de Maasstad op dertien. Rotterdammers kunnen niet op Trots Op Nederland stemmen. De partij van Rita Verdonk doet mee in 39 gemeenten, maar niet in de maasstad.

LPF
In Spijkenisse heeft de LPF zich opnieuw aangemeld als partij. De naam staat nu echter niet meer voor Lijst Pim Fortuyn, maar voor Lokale Politieke Federatie.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

bewustekiezer
Correctie; "In haar communicatie voert deze partij echter de naam Partij van de Islamitische Democraten". In haar communicatie voert deze partij Lijst 11 Khoulani.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie