Advertentie

Den Haag de fout in met korting subsidie om topsalaris

Den Haag had de subsidie van Brijder Verslavingszorg niet mogen korten omdat aan die bv gelieerde bestuurders topsalarissen verdienden. De gemeente moet meer dan een ton subsidie over 2012 alsnog uitkeren. Dit heeft de Raad van State woensdag bepaald.

04 mei 2016

De gemeente Den Haag had de subsidie van Brijder Verslavingszorg niet mogen korten omdat aan die bv gelieerde bestuurders topsalarissen verdienden. De gemeente moet meer dan een ton subsidie over 2012 alsnog uitkeren. Dit heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Strijdig met Awb

De subsidie wordt volgens de hoogste bestuursrechters gegeven voor het bieden van verslavingszorg. Het doel bestuurders niet meer te laten verdienen dan de balkenendenorm, is ,,te ver verwijderd'' van het doel van de subsidie. De korting van de subsidie was daarom in strijd met de Algemene wet bestuursrecht.


Brijder is gelieerd aan Parnassia Groep B.V., waar enkele bestuurders topslarissen verdienen. In 2014 deed de Raad van State al een vergelijkbare uitspraak over de subsidieregels in Eindhoven. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
De gemeente Den Haag kan om diezelfde reden beter een andere route kiezen namelijk:

1. de subsidie aan de Brijder Verslavingszorg gewoon afbouwen (denk aan AWB) en

2. de vorming entameren van een nieuwe stichting met hetzelfde doel.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Een tweewekelijkse leutertherapie door assistenten laten doen, kijken of iemand zijn of pillen wel inneemt en onderwijl een schandalig salaris opstrijken... Hoe zo Griekse corruptie ?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie