Advertentie

Cor Burgmeyer is de overheidsmanager van het jaar 2021

De winnaar van de titel Overheidsmanager van het Jaar 2021 is Cor Burgmeyer, directeur uitvoering klant en service bij de UWV.

18 november 2021
cor-burgmeyer.JPG

De winnaar van de titel Overheidsmanager van het Jaar 2021 is Cor Burgmeyer, directeur uitvoering klant en service bij de UWV.

Kritiek en waardering

Reden voor de jury om hem deze prijs toe te kennen was dat het UWV in de eerste weken van de coronacrisis onder grote druk kwam te staan om snel de NOW-regeling op te tuigen. Dat vroeg veel van de medewerkers van het UWV. Zij moesten onder grote tijds- en maatschappelijke druk de ondersteuningsregeling voor ondernemers vorm geven. Dat zorgde zowel voor veel kritiek als veel waardering.

 

Bredere rol

Volgens de jury wist Burgmeyer in deze tijd zijn medewerkers te sterken en te ondersteunen, en tegelijkertijd het doel te realiseren zonder daarbij zijn bredere rol uit het oog te verliezen. Dat is, zo stelde de jury onder voorzitterschap van Jetta Kleinsma, commissaris van de Koning in de provincie Drenthe, kenmerkend voor de veerkrachtige leiderschapsstijl van Burgmeyer als directeur Uitvoering Klant en Service.

 

Veerkracht en vertrouwen

Het thema van dit jaar was ‘Met veerkracht en vertrouwen’. De organisatie koos dit thema omdat het vertrouwen in de overheid en haar medewerkers in het afgelopen jaar stevig op de proef is gesteld. ‘Grote maatschappelijke uitdagingen leggen problemen bloot in het huidige systeem en zorgen voor kritiek en cynisme. Het vraagt van medewerkers een enorme inspanning en flexibiliteit om te reageren op de roep vanuit de samenleving en zo het vertrouwen te herstellen’, aldus de organisatie.

Overheidsinnovatie

De prijs voor de beste Overheidsinnovatie van het jaar 2021 ging naar het project ‘XTC, daar zit een luchtje aan’, een project van het OM om mensen de geur van een xtc-lab te leren herkennen. Door middel van een parfum dat dezelfde geur heeft als een XTC-lab kan iedereen die herkennen. Dit parfum heeft, met behulp van een grootschalige reclamecampagne, het bewustzijn onder de burgers van deze labs vergroot. Volgens de jury ‘een verfrissende en creatieve aanpak, zeker binnen een klassieke organisatie als het OM. De jury was vooral te spreken over de simpele manier waarop het project burgerparticipatie heeft weten te vergroten. Het project kreeg internationaal media-aandacht.

Overheidsorganisatie

Vanaf 2021 organiseert de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar. Deze verkiezing zal jaarlijks afgewisseld worden met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie