Advertentie

D66, SP en VVD Amsterdam praten verder

Het waren de eerste besprekingen tussen de drie partijen in de hoofdstad om te komen tot een nieuw stadbestuur. Omdat Amsterdam een aantal financiële tegenvallers heeft, is daar eerst over gepraat.

29 mei 2014

Bij de coalitieonderhandelingen in Amsterdam tussen D66, SP en VVD is donderdag vooral gesproken over financiën. Dat zei de Amsterdamse D66-voorman Jan Paternotte. Volgens hem was de sfeer goed. De gesprekken gaan vrijdag verder. D66 is in Amsterdam de grootste partij.

Gepraat over tegenvallers

Het waren de eerste besprekingen tussen de drie partijen in de hoofdstad om te komen tot een nieuw stadbestuur. Omdat Amsterdam een aantal financiële tegenvallers heeft, is daar eerst over gepraat. Wat er uit is gekomen, wilde Paternotte niet kwijt. Hij zegt dat D66, SP en VVD er in slagen een nieuw stadsbestuur te vormen. De drie partijen hebben samen 26 van de 45 zetels in de raad.

Al twee maanden bezig

De collegevorming gaat erg moeilijk. De partijen gaan van impasse naar impasse. D66, VVD en GroenLinks hebben tevergeefs geprobeerd een akkoord te bereiken. Daarna probeerde D66 het met VVD, SP en GroenLinks, maar vorige week stapte GroenLinks uit die gesprekken. Dinsdag kregen de drie partijen het advies van de verkenners Roger van Boxtel en Arjan Vliegenthart met elkaar te gaan praten. Amsterdam wacht sinds de gemeenteraadsverkiezingen al ruim 2 maanden op een nieuw stadsbestuur.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Frank Beijk / gemeentesecretaris
Er lijkt al 1 gemeenschappelijk doel. En dat verbroedert net zo veel als 1 gemeenschappelijke vijand: de PvdA. Inhoud komt op de 2e plek.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Leo / beleidsmedewerker
Thomas von der Dunk heeft wel een interessante kijk op het "redelijk" alternatief van D'66.http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6178/Thomas-von-d …

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie