Advertentie

College Maastricht overleeft debat

Het raadsdebat i Maastricht draaide om een extern onderzoek door een recherchebureau. Daarbij werden de mailboxen van 41 ambtenaren buiten hun weten uitgelezen, en enkele kritische ambtenaren verhoord. Het bureau zocht naar degene die vertrouwelijke notulen had laten uitlekken.

14 februari 2019
stadhuis-maastricht.jpg
Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Maastricht heeft woensdagavond een debat over de zogenoemde spionageaffaire overleefd. Een PVV-motie van wantrouwen tegen VVD-wethouder John Aarts werd alleen door de oppositie gesteund.

Extern onderzoek
Het raadsdebat draaide om een extern onderzoek door een recherchebureau. Daarbij werden de mailboxen van 41 ambtenaren buiten hun weten uitgelezen, en enkele kritische ambtenaren verhoord. Het bureau zocht naar degene die vertrouwelijke notulen had laten uitlekken. Het ging om notulen van een vergadering waarin gesuggereerd werd lastige medewerkers te ontslaan. Voorzitter van deze bijeenkomst was John Aarts.

Geen leugenaar

De burgemeester zei pas in een laat stadium van het onderzoek te hebben gehoord. Toen een deel van de raad dat woensdagavond betwijfelde, dreigde ze met opstappen. Ze wil niet voor leugenaar gezet worden. De raad sprak daarop het vertrouwen in haar uit.

Nieuw vertrouwen
Een lek is nooit gevonden. Het onderzoek in opdracht van de gemeentesecretaris kostte 50.000 euro.

Een raadsmeerderheid steunde uiteindelijk een SP-motie waarin het college wordt opgeroepen te werken aan het herstel van verstoorde vertrouwen bij ambtenaren van de gemeente en de vakbonden. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Opmerkelijk dat geen enkele ambtenaar gereageerd heeft maar misschien zijn ze wel bang dat hun reacties worden gehackt door een detectivebureau?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie