Advertentie

Burgemeester Zaltbommel legt handhavingstaken voorlopig neer

Begin deze maand werd bekend dat Van Maaren in strijd met de regels een verbouwing had laten uitvoeren.

ANP
24 februari 2024
Burgemeester Pieter van Maaren reikt virtueel de koninklijke onderscheidingen uit. Foto: Wesley de Wit (ANP)Burgemeester Pieter van Maaren reikt virtueel de koninklijke onderscheidingen uit. Foto: Wesley de Wit (ANP)
Burgemeester Pieter van Maaren reikt virtueel de koninklijke onderscheidingen uitFoto: Wesley de Wit (ANP)

Burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel heeft zijn taken op het gebied van handhaving van de regels voorlopig overgedragen aan wethouder Ed Goossens van onder meer Verkeer, Economie en Duurzaamheid. De burgemeester heeft dat gedaan omdat hij in opspraak is geraakt door het vervangen van ramen in zijn monumentale woning zonder daarvoor een vergunning te hebben.

Projectleider

JS Consultancy
Projectleider

Beleidsadviseur P&C Bestuurlijke doelstellingen

Gemeente Woerden
Beleidsadviseur P&C Bestuurlijke doelstellingen

Goossens blijft de taken waarnemen zolang de kwestie rondom de woning van Van Maaren speelt, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Integriteitsmelding

Begin deze maand werd bekend dat Van Maaren in strijd met de regels een verbouwing had laten uitvoeren. Er is een integriteitsmelding gedaan bij de provincie Gelderland en de zaak is ook gemeld bij het Openbaar Ministerie.

Raad

De Bommelse gemeenteraad besloot vorige week na een besloten vergadering dat een integriteitsonderzoek niet nodig was. Het verslag van die besloten bijeenkomst wordt nu mogelijk toch openbaar. De raad neemt daar volgende maand een besluit over. De raad moet ook nog besluiten of Van Maaren alsnog een vergunning krijgt voor zijn verbouwing. Die kan niet meer ongedaan worden gemaakt, liet de gemeente eerder al weten.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico Bos
Een taakstraf is het beste dan. 100 A4tjes inleveren met de handgeschreven tekst, "ook hoge ambtenaren moet zich aan de regels houden en het goede voorbeeld geven, maar daar heb ik persoonlijk maling aan"
Het is inmiddels gebruikelijk dat bijna iedereen illegaal aan de slag gaat en achteraf een vergunning aanvraagt (kans op legalisatie voorkomt dwangsom), de kans van slagen dan groter is (in dit geval zelfs irreversibel) en de uiteindelijke juridische kosten dan lager zijn.... domme wetgeving die de besluitvorming overlaat aan de willekeur en spijsvertering van een ambtenaar.
Advertentie