Advertentie

Burgemeester Petra Dassen-Housen is de Beste Lokale Bestuurder 2022

Ufuk Kâhya en Miguel Ririhena zijn respectievelijk de beste jonge bestuurder en de beste bestuurder van een kleine gemeente.

01 februari 2023
Beste Bestuurder Dassen-Housen
Burgemeester Petra Dassen-Housen ontvangt de prijs uit handen van Esmah Lahlah, de beste bestuurder van 2021.

Burgemeester Petra Dassen-Housen uit de Limburgse gemeente Kerkrade is de Beste Lokale Bestuurder van 2022. De burgemeester wordt door stemmers omschreven als een echte verbinder. Ze kan zich in alle lagen van de bevolking uitstekend verplaatsen, en heeft enkel het belang van de gemeenschap voor ogen. Dassen-Housen is vriendelijk, betrouwbaar, empathisch, en waar nodig in staat daadkrachtig op te treden. Deze eigenschappen maken haar tot een zeer gewaardeerd bestuurder.

Senior Projectmanager Ruimtelijke Projecten

JS Consultancy
Senior Projectmanager Ruimtelijke Projecten

Beleidsadviseur Ondersteuningsloket Aanpak Stikstof

JS Consultancy
Beleidsadviseur Ondersteuningsloket Aanpak Stikstof

Kleine gemeente

De titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente gaat dit jaar naar wethouder Miguel Ririhena van de Drentse gemeente Tynaarlo. Wethouder Ririhena heeft een duidelijke en goed onderbouwde mening, is deskundig op zijn portefeuille en zet zich daadkrachtig in voor Tynaarlo, aldus stemmers. Hij wordt gewaardeerd als een toegankelijk, transparant en betrokken wethouder. Ririhena maakt indruk op stemmers door over de gemeentegrenzen heen te kijken en zowel binnen als buiten de gemeente goede contacten te onderhouden.

Jonge bestuurder

Beste Jonge Bestuurder is Ufuk Kâhya, wethouder in de Noord-Brabantse gemeente ’s Hertogenbosch. Kâhya wordt door stemmers omschreven als een echte verbinder met een enorme gedrevenheid en zichtbare passie voor gelijke kansen en gezondheid. Zijn sterke, persoonlijke drive maakt dat hij echte verandering teweeg kan brengen. Stemmers roemen zijn uitstekende vermogen om mensen te enthousiasmeren en te binden, waarmee hij ervoor zorgt dat zijn gedachtegoed ook buiten de muren van het stadhuis wordt omarmd.

13.000 stemmen

De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 1 februari 2022 tijdens de bijeenkomst Kompas 2023, een diner pensant in het stadhuis in Tilburg. Het was de 14e keer dat de verkiezing Beste Lokale Bestuurder werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur in samenwerking met onderzoeksbureau Necker. Dit onderzoeksbureau benaderde voor deze verkiezing alle lokale bestuurders, politici, griffiers en secretarissen. In de eerste ronde gaven zij aan wie zij vonden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde kon het publiek voor de titel Beste Lokale Bestuurder kiezen uit dertien genomineerden: vanuit elke provincie de beste bestuurder én de beste waterschapsbestuurder. In totaal werden in deze tweede stemronde ruim 13.000 stemmen uitgebracht.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie