Advertentie

Burgemeester Beekdaelen trekt dreigement in

De kou is uit de lucht, blijkt uit een reactie van de gemeente vrijdag. Volgens de burgemeester is de samenstelling van de bewoners ‘een stuk diverser en sluit beter aan bij de ligging van de noodopvang in een kleine kern’.

19 november 2021
Asielzoeker
Shutterstock

Burgemeester Eric Geurts van de Limburgs gemeente Beekdaelen heeft zijn dreigement om het asielzoekerscentrum in Schinnen te laten sluiten, ingetrokken. Na gesprekken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt hij ‘tevreden’ te zijn dat de samenstelling van de bewoners in het azc veranderd is. Hij dreigde met sluiting omdat er bijna uitsluitend alleenstaande mannen in het azc werden ondergebracht, terwijl was afgesproken dat er gezinnen zouden worden gehuisvest.

Diverser
De kou is uit de lucht, blijkt uit een reactie van de gemeente vrijdag. Volgens de burgemeester is de samenstelling van de bewoners ‘een stuk diverser en sluit beter aan bij de ligging van de noodopvang in een kleine kern’. ‘Volgende week volgen al de eerste gesprekken met de onderwijsinstellingen om ervoor te zorgen dat de kinderen die nu verblijven in de noodopvang, passend onderwijs geboden wordt. We blijven in gesprek met het COA, maar ook met de omgeving, om de vinger aan de pols te houden, zorgen bespreekbaar te maken en te handelen wanneer nodig.’ In de voormalige Amerikaanse legerbasis in Schinnen worden 450 asielzoekers opgevangen. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie