Advertentie

Van Aartsen: Banen tegen radicalisering

,,Meer dan een miljoen moslims in Nederland accepteren onze samenleving, maar het is zuur als je ambitieus bent en toch geen baan krijgt omdat je moslim bent'', aldus van Aartsen.

13 september 2014

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen pleit voor een sociaaleconomische aanpak om radicalisering te gaan. Zo moet zijn stad meer banen creëren en moet het bedrijfsleven alerter zijn, zegt hij in Het Financieele Dagblad.

Ambitieus

,,Meer dan een miljoen moslims in Nederland accepteren onze samenleving, maar het is zuur als je ambitieus bent en toch geen baan krijgt omdat je moslim bent'', aldus van Aartsen. ,,We werken al goed samen met het bedrijfsleven, maar er moet een kop bovenop. Het is onze taak en die van het bedrijfsleven extra alert te zijn.'' Ook is het zaak er 'vroeg bij te zijn', erkent hij, waarbij onderwijs de sleutel is. ,,Laat ik het zo zeggen: het doel is kinderen vanaf 8 jaar in een gedisciplineerde omgeving te krijgen en te houden.''


Ruggengraat van de economie
De burgervader ziet de niet-westerse bevolking als een zegen voor Den Haag. ,,Net als een eeuw geleden komt er een nieuwe klasse op, die ambitieus is en geld wil verdienen. Je ziet het terug in het aantal ondernemers dat een bedrijf begint, het aantal jongeren dat een opleiding volgt. Die mensen vormen over 10 tot 15 jaar de ruggengraat van onze economie. Het is geen zwakte, het is de kracht van de stad.''

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Janet / beleidsadviseur
Een gedisciplineerde omgeving? Bedoelt hij soms een staatsopvoeding? Mij doet dit sterk aan Rusland denken. En hoezo banen voor moslims? Mijn man heeft geen werk. Moet hij dan eerst moslim worden voordat hij eindelijk weer een keer werk vindt? Wat een stompzinnigheid. Zijn dit de enige dingen die Den Haag denkt te doen aan radicalisering? Nou, het maakt mij al extreem, alleen de plannen al. Wat een bullshit.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Nostradamus zei al dat het gevaar uit het oosten komt. Jarenlang werd gedacht dat dit de chinezen waren. Het zijn echter de aanhangers van de radicale islam die het grote gevaar vormen. Zij weigeren de westerse waarden en normen te erkennen. Alleen de Koran telt. Daar helpt geen baan tegen. Het grote probleem is dat onze westerse samenleving steeds verder afglijdt naar normloosheid. Alles moet mogen en alles moet kunnen. Ook het grondwettelijk vastgelegde principe van vrijheid van meningsuiting wekt hieraan mee. Voor een geloof dat juist sterk hecht aan vastgelegde "wetten" is het westen een satan geworden en de satan moet volgens de koran worden bestreden.

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
O. ten Hove
Als er drie Turkse bakkers in een straat zitten kun je er donder op zeggen dat er zwart geld wordt witgewassen. Ook niet-moslims snakken naar een baan, Van Aarsen, banen die door neo-liberalen en de door hun veroorzaakte crisis zijn verdwenen. En ik begrijp dat jij als vvd'er wel mooie praatjes mag hebben, maar je ziet niet in dat de vvd samen met d'66 de veroorzakers zijn van alle ellende. Ik zou maar snel mijn grote mond houden... zeker met de zinsnede dat 'die mensen vormen over 10 tot 15 jaar de ruggengraat van onze economie". Dit schurkt tegen racisme aan alsof niet-moslims niets kunnen. De laatste zin is mij onduidelijk, maar dat is wollig en verhullend vvd-onzin... ik zou mij doodschamen om dit soort onzin wat Van Aarsen uitkraamt te verkondigen. Burgemeester omdat hij tot de incrouwd behoort en niet op basis van capaciteiten.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
O. ten Hove
Wat deze burgemeester zegt is het volgende: ben je werkeloos, radicaliseer en dan gaan wij voor banen zorgen. Een vvd'er die revoludtie predikt. Ik wist wel dat de vvd niet spoort. En de burgemeester is gewoon populistisch bezig want het interesseert hem als vvd'er en liberaal namelijk gene een zak of je nu wel of niet werkloos bent want dat is in hun verdorven gedachtegang een eigen keuze alsof de burgers er wat aan kunnen doen dat de kapitalistische roofridders van liberale huize de economie kapotmaakten.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie