Advertentie

Bruins Slot krijgt PrinsjesPrijs

Bruins Slot wordt onder andere geprezen voor haar bijdrage aan het beschermen en verbeteren van de democratische rechtsstaat.

ANP
14 september 2023
Hanke Bruins Slot
Hanke Bruins Slot

Demissionair minister Hanke Bruins Slot is de winnaar van de PrinsjesPrijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een politicus die heeft bijgedragen aan het gezag van de Nederlandse parlementaire democratie. De prijs werd woensdag uitgereikt in Den Haag.

Fiscalist

JS Consultancy
Fiscalist

Coördinator Financiële Administratie

Certus Groep in opdracht van de Bel Combinatie
Coördinator Financiële Administratie

Democratische rechtsstaat

Bruins Slot is sinds kort minister van Buitenlandse Zaken, maar wordt door de jury geprezen voor 'haar onvermoeibare inzet onder meer in haar rol als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor het landsbelang en haar bijdrage aan het beschermen en verbeteren van de democratische rechtsstaat'.

Weerbare democratie

Het gaat in het bijzonder om haar programma voor weerbare democratie, het aanscherpen van integriteitsregels en haar inspanningen voor eerlijke verkiezingen en burgerberaden. De jury onder leiding van de Drentse commissaris van de Koning Jetta Klijnsma noemt haar een voorbeeld voor de komende generatie politici. 'In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek onder druk staat, vertegenwoordigt zij stabiliteit, vernieuwing en toekomstbestendigheid voor onze democratie.'

Vorig jaar ging de PrinsjesPrijs naar minister van staat Herman Tjeenk Willink. Eerder wonnen onder anderen Pieter Omtzigt, Khadija Arib en Jozias van Aartsen. De prijs bestaat nu tien jaar.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie