Advertentie

Nu ook petitie pro-burgemeester Nederveen gestart

Na een petitie om burgemeester Nederveen weg te krijgen, is er nu ook een petitie gestart om burgemeester Ruud Nederveen te behouden. Aanleiding is een rel rond mogelijk beïnvloeding van de pers.

03 augustus 2014

Burgemeester Nederveen van Bloemendaal blijft de gemoederen bezig houden. Hij kwam vorige week met de schrik vrij na een debat over onder andere vermeende pogingen tot persbreidel van zijn afdeling communicatie. Maar er zijn nog steeds Bloemendalers die hem weg willen hebben. Zo’n 400 burgers hebben een petitie getekend voor zijn vertrek. Maar er is een tegenbeweging gaande. In toenemende mate zijn er ook Bloemendalers die zich solidair met tonen, inmiddels staat de teller van die petitie op dit moment op 54.

Conflict
Burgemeester Ruud Nederveen staat al een tijdje in de landelijke belangstelling. Naar aanleiding van een conflict tussen de gemeente en de eigenaar van een landgoed, kwam er een aantal beschuldigingen aan het licht. In een uitzending van 28 juli van EenVandaag die al eerder door RTV Noord-Holland is uitgezonden beticht een oud-zakenrelatie uit de jaren negentig Nederveen van oplichting. Ze noemt het onbegrijpelijk dat hij burgemeester heeft kunnen worden.

Intimidatie

Een eigenaar van het Bloemendaalse landgoed Elswoutshoek spreekt van intimidatie door de burgemeester in een conflict over de ontwikkeling van het landgoed. Nederveen zou gezegd hebben dat mensen als hij niet op het landgoed thuishoren en hebben gedreigd net zo lang met procedures door te gaan tot ze zouden zwichten. De burgemeester zou ook toestemming hebben gegeven om stiekem telefoongesprekken tussen de eigenaren en een ambtenaar op te nemen.

Persbreidel

Een derde beschuldiging komt van een oud-redacteur van de lokale krant Weekblad Kennemerland Zuid. De afdeling communicatie zou zijn langsgekomen om te vragen eens wat minder over dit conflict te schrijven en vriendelijker over de gemeente Bloemendaal. Na het vertrek van de redacteur zou er inderdaad minder over het conflict worden geschreven.

Terug van vakantie
De burgemeester werd vorige week van zijn vakantieadres teruggeroepen voor een spoeddebat. Na een debat van bijna 4 uur kwam een motie in stemming. Hiermee wilde een deel van de oppositie het ontslag van de burgemeester in gang zetten.  Door de Commissaris van de Koning in te schakelen op grond van een verstoorde relatie tussen burgemeester en gemeenteraad, hoopten ze dit doel te bereiken. Die motie werd met 10 tegen 6 stemmen verworpen.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Als een stel nietsontziende zakenlieden je op allerlei manieren, hoe ongefundeerd ook, zwart maken en bovendien de media ook nog meekrijgen, wordt het moeilijk voor een burgemeester. Gelukkig heeft de democratie gesproken. De meerderheid van de raad heeft vertrouwen in hem. Het zou met name het Haarlems Dagblad sieren als die een democratisch genomen besluit zou respecteren. Maar nee hoor, het HD blijft op de man spelen en gooit er zelfs een enquete onder de lezers tegenaan. Tal van niet-Bloemendalers hebben hun mening gebaseerd op wat de media beweren en veel van hen vinden het leuk een bestuurder te bashe en stemmen dus voor zijn vertrek. Het begint toch wel erg te lijken op een persoonlijke vete tussen sommige journalisten en deze burgemeester, gevoed door de eveneens persoonlijke vete tussen hem en de eigenaren van landgoed Elswoutshoek, die koste wat kost een tweede hoofdhuis willen bouwen, hoewel het bestemmingsplan dat niet toelaat. Om zodra dat er staat de boel met winst te verkopen natuurlijk. En dat zoveel mensen daarin trappen. Onbegrijpelijk.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
hans wieser / senior project/programmamanager
Jan heb jij geen achternaam? Als vervent fan blijf je maar reageren, maar heb ballen en zet je achternaam erbij. Nu denken mensen dat jij die burgemeester zelf bent of toch minstens grote belangen hebt bij zijn aanblijven.

Ongeacht de uitslag van de stemming is het toch overduidelijk dat deze man nooit meer de burgervader van alle Bloemendalers kan zijn, hooguit van de vvd-kiezers en die waren er de laatsteverkiezingen nog voldoende.....

Jan wat een onzin dat het HD nu alleen maar aardige dingen over deze burgemeester mag vertellen. Juist niet!!! Zij moeten op zoek blijven gaan naar naar de waarheid, net zoals het Limburgs Dagblad dit deed bij dezelfde vvd-kliek in Roermond.

Ook in Bloemendaal moet het OM een onafhankelijk onderzoek instellen en geen rechtse gemeenteraad, waarvan veel leden zelf een persoonlijk belang hebben bij de diverse affaires!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Jan
@Hans. Wie zegt me dat je werkelijk De Kort heet. Ik zie geen reden mijn achternaam te vermelden. En nee, ik ben geen burgemeester, geen VVD-stemmer en ik heb geen belangen, anders dan het algemeen belang van het respecteren van een democratisch genomen besluit. Een journaliste die maar blijft doorzeuren en zelfs een actie tegen Nederveen start, misbruikt haar machtspositie. Ik heb trouwens nooit gezegd dat ze alleen maar aardige dingen over hem moet schrijven, maar genoeg is genoeg. De waarheid of wat daar voor doorgaat is nu wel genoeg onder de aandacht gebracht. Het OM heeft overigens een onderzoek ingesteld naar het opnemen van die telefoongesprekken met die landgoedeigenaar door een ambtenaar en ik las dat het OM vond dat het niet strafbaar was. Verder zijn er geen aangiftes gedaan.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Mr R.M. Dalmijn
Inderdaad is de berichtgeving rond Burgemeester in het Haarlems Dagblad niet van de hoge standaard die wij gewend zijn van dit medium. Te persoonlijk, teveel oude ongefundeerde roddels, te neerbuigend en in potentie uit op karaktermoord. En dat allemaal door 1 medewerkster. HD zal er wijs aan doen dit rancuneuze geschrijf uit haar prachtige repertoire te schrappen en het dossier over te dragen aan een volwassen medewerker.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Peter / lezer
Burgemeesters krijgen meestal risicoloze portefeuilles. Dat burgemeester Nederveen namens de gemeente stevig stelling nam in deze 'monumentale' kwestie, brak hem op. Hij trof straatvechters, maar hij stond wel voor de Bloemendaalse zaak, voor het behoud van het erfgoed. Men haalt er van alles bij in deze projectontwikkelingsstrijd, maar ik lees weinig of niets over de inhoud. Da's jammer.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie