bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Veiligheidsmonitor 2017 van start!

Veiligheidsmonitor 2017 van start! De monitor is hét instrument voor belevingscijfers over leefbaarheid, veiligheid, overlast en slachtofferschap en dient het o.a. als input voor het veiligheidsplan, monitoring en wijkscans

19 januari 2017

De Veiligheidsmonitor is een jaarlijks bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt sinds 2012 jaarlijks uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centraal Bureau van de Statistiek. Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef (n=65.000) en de oversampling door gemeenten.

Wij nodigen gemeenten uit om (weer) deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor! Voor veel gemeenten is de Veiligheidsmonitor hét instrument voor belevingscijfers over leefbaarheid, veiligheid, overlast en slachtofferschap en dient het o.a. als input voor het veiligheidsplan, monitoring en wijkscans. In de afgelopen jaren hebben ruim 320 gemeenten deelgenomen.

Gemeenten kunnen deelnemen door dit najaar bovenop het landelijke onderzoek aanvullend veldwerk te laten doen. Zo ontstaat ook op het niveau van kernen, wijken en/of buurten betrouwbare informatie over de veiligheidsbeleving. Deelnemers hebben verder de mogelijkheid eigen vragen aan de enquête toe te voegen. Wij ontzorgen de deelnemers volledig en voeren alle onderdelen van het veldwerk uit. Verder stellen wij voor deelnemende gemeenten een rapportage op maat samen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een combinatie van schriftelijke en online vragenlijst, aangevuld met telefonisch motiveren. De gemiddelde respons bedraagt 40 procent. Het veldwerk wordt uitgevoerd in de periode augustus-november 2017. Voorbereidingen (zoals keuze voor eigen vragen en steekproefomvang) worden in het voorjaar afgestemd.

Klik hier voor deelnemersinformatie.

Klik hier voor meer informatie over de Veiligheidsmonitor.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank ten Doeschot of Gerben Huijgen,
053-4825000.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.