bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Een eerste kennismaking met het wetsvoorstel Normalisering rechtspositie ambtenaren 2017

Een eerste kennismaking met het wetsvoorstel Normalisering rechtspositie ambtenaren 2017

27 januari 2015

De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met het wetsvoorstel Normalisering rechtspositie ambtenaren. Hierdoor wordt het arbeidsrecht in de marktsector ook van toepassing op het overgrote deel van de ambtenaren. De Eerste en Tweede Kamer hebben ook ingestemd met wat nu het wetsvoorstel Werk en zekerheid is.

Hiermee worden een fors aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd in het arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht. Overheidswerkgevers en -werknemers worden dus niet alleen geconfronteerd met wat in de volksmond ‘de afschaffing van het ambtenarenrecht’ wordt genoemd, maar ook met een sterk gewijzigd arbeidsrecht. De Eerste Kamer moet nog instemmen met de 'normalisering rechtspositie ambtenaren', maar er is nu al veel vraag naar inzichten in hoe dit straks, vermoedelijk vanaf 2017, voor organisaties kan gaan uitpakken.

Tijdens de training Ambtenarenrecht 2.017 verkennen we, vanuit een heldere inleiding, brainstormend welke wijzigingen in de ambtelijke rechtspositie zich nu al met voldoende zekerheid laten voorspellen. Daarnaast maken we inzichtelijk waar de blinde vlekken zitten. Vanuit een open mind krijgt u een antwoord op de vraag hoe het ambtenarenrecht er in de praktijk vanaf 2017 uit gaat zien.

 

Waar en wanneer?
De Meern, 20 maart 2015

 

Meer informatie
Naast deze cursus gaan de Bestuursacademie Nederland en Van Kleef en Partners ook nu al samen aan de slag om de cursusprogramma’s over de ambtelijke rechtspositie aan deze ingrijpende ontwikkelingen aan te passen.
Dat doen we op ten minste twee manieren:

  1. In alle modules van de rechtspositiecursussen wordt vanaf heden in toenemende mate de vertaalslag naar het ‘ambtenarenrecht 2.017’ gemaakt.
  2. Ruim voor de invoering van het ‘ambtenarenrecht 2.017’ wordt een, geheel op de nieuwe wetgeving gebaseerd, cursusprogramma aangeboden.

Meer informatie en het uitgebreide programma vindt u op onze website.

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Harry van Leiden via telefoon 06 50 24 32 24 e-mail h.van.leiden@bestuursacademie.nl.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.