bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Subsidieverlening: door meer inzicht, beter beoordelingsvermogen

Subsidieverlening: door meer inzicht, beter beoordelingsvermogen

12 februari 2015

De gemeentelijke overheid verstrekt jaarlijks veel subsidies aan zowel grote als kleine maatschappelijke instellingen. Dit kan oplopen van een klein bedrag aan de zangvereniging tot tonnen aan onderwijs- en welzijnsinstellingen. Bij het al dan niet toekennen van subsidies is het belangrijk de begroting, jaarverslag en jaarrekening goed te kunnen beoordelen en analyseren. Kunt u hier nog wel wat handreikingen voor gebruiken?

In onze training ‘Financiën: subsidieverlening’ gaan we onder meer in op de wijze van subsidieverlening. Maar bijvoorbeeld ook op de relatie tussen het gemeentelijke (financiële) beleid en de doelstellingen van de (gesubsidieerde) instelling. De relatie tussen het financiële proces van de gemeente en het financiële beleid en beheer van de instelling is u geheel duidelijk geworden.

 

Praktijksituaties
De Bestuursacademie vindt het belangrijk dat u het geleerde goed kunt toepassen in uw eigen werkpraktijk. Daarom bestaat de cursus naast een theoretisch gedeelte ook uit een praktisch gedeelte waarin we ingaan op praktijksituaties die door de deelnemers is ingebracht.
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

 

Waar en wanneer?
De training vindt plaats op 10 en 17 maart in Nieuwegein.

Via deze link kunt u zich direct aanmelden; het plaatsen van een optie is ook mogelijk.

Heeft u nog vragen?
Dan kunt u contact opnemen met klantadviseur Linda Huizenga (tel. 06 – 55 85 24 16). Of bezoek onze site.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.