bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Situationeel beleidsadviseur

Opleiding Situationeel beleidsadviseur: processen regisseren, samenwerking faciliteren, het krachtenveld doorgronden en omgaan met verschillende belangen.

De samenleving verandert voortdurend. Steeds weer worden er nieuwe en andere eisen gesteld aan het openbaar bestuur. En elke situatie vraagt weer een andere houding van de overheid. Als moderne beleidsadviseur heeft u dan ook uiteenlopende rollen. De ene keer bent u procesbegeleider, dan weer netwerker, analist, verbinder of facilitator. En steeds vaker vervult u de rol van regisseur. In een continu veranderende maatschappij dient u steeds weer een andere rol te kiezen om -samen met anderen - tot effectief beleid te komen. En gezamenlijk de gewenste maatschappelijke resultaten te behalen.

Tijdens de opleiding Situationeel beleidsadviseur leert u om te gaan met de continu veranderende samenleving. U leert als generalist in uiteenlopende situaties en met steeds verschillende samenwerkingspartners effectief beleid te maken en de interne organisatie hierop in te richten. U krijgt inzicht in de verschillende rollen van een beleidsadviseur en kunt op het juiste moment effectief invulling geven aan deze rollen. Na afloop is uw politiek-bestuurlijke sensitiviteit vergroot. U kunt processen regisseren, samenwerking faciliteren, het krachtenveld doorgronden en omgaan met verschillende belangen.

Waar en wanneer?
De opleiding start op 1 november 2013 in Utrecht. U kunt zich voor opleiding online inschrijven

Het volledige programma van deze opleiding vindt u op deze website.

Meer informatie
Meer informatie krijgt u van Ilse Berghuis via telefoon 06 20 11 74 37 of e-mail i.berghuis@bestuursacademie.nl.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.