Advertentie

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh is de Beste Lokale Bestuurder 2023

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh is de Beste Lokale Bestuurder 2023.

07 februari 2024
Nadya Winnaar Beste Bestuurder 2023

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh uit de Utrechtse gemeente Amersfoort is de Beste Lokale Bestuurder van 2023. De wethouder wordt door stemmers omschreven als daadkrachtig, deskundig en eerlijk. Ze wordt gewaardeerd om haar toegankelijkheid en steekt veel energie in goed contact met inwoners. Ze staat voor hen klaar. Met name haar inspanningen op het gebied van jongeren en armoedebestrijding oogstte lof.

Opleidingsprogramma voor Jeugdprofessionals

BMC
Opleidingsprogramma voor Jeugdprofessionals

Ambulant begeleider / Onderwijsconsulent

BMC
Ambulant begeleider / Onderwijsconsulent

De titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente gaat dit jaar naar burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen. Ze wordt een betrokken en energieke verbinder genoemd. Ze durft keuzes te maken en is daadkrachtig in haar optreden. Haar focus ligt op ‘samen’ en ‘inclusief’. Respondenten spreken van een zeer gewaardeerde bestuurder die oprecht geïnteresseerd is in de ander.

Beste Jonge Bestuurder is Arjen van Drunen, wethouder in Breda. Deze wethouder wordt door stemmers omschreven als iemand die veel kennis van zaken heeft en erin slaagt het sociale geluid goed te vertegenwoordigen in het college. Hij wordt geprezen om zijn toegankelijkheid, communicatie en effectiviteit. Ook zijn optredens in de media worden door stemmers gewaardeerd. ‘Altijd benaderbaar, ook voor oppositiepartijen’, schrijft een stemmer.

12.000 stemmen

De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 7 februari 2024 tijdens een diner pensant in het Raadhuis in Kerkrade. Het was de 15e keer dat de verkiezing Beste Lokale Bestuurder werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur in samenwerking met onderzoeksbureau Necker.

Dit onderzoeksbureau benaderde voor deze verkiezing alle lokale bestuurders, politici, griffiers en secretarissen. In de eerste ronde gaven zij aan wie zij vonden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde konden de stemmers voor de titel Beste Lokale Bestuurder kiezen uit dertien genomineerden: vanuit elke provincie de beste bestuurder én de beste waterschapsbestuurder. In totaal werden in deze tweede stemronde ruim 12.000 stemmen uitgebracht.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie