Advertentie

Wethouder Esmah Lahlah is de Beste Lokale Bestuurder 2021

Esmah Lahlah kwam landelijk in het nieuws toen ze een maand lang vrijwillig op bijstandsniveau leefde.

03 februari 2022
Esmah Lahlah
Esmah LahlahFoto: Erik van der Burgt

Wethouder Esmah Lahlah uit de Noord-Brabantse gemeente Tilburg is de Beste Lokale Bestuurder van 2021. De wethouder wordt omschreven als een betrokken, effectieve en empathische bestuurder. Onder haar aanvoering heeft de gemeente Tilburg stevig ingezet op preventief en snel handelen om inwoners uit de schulden te halen en hun bestaanszekerheid te garanderen. Daarbij staat de menselijke maat en vertrouwen voorop. Esmah Lahlah kwam landelijk in het nieuws toen ze een maand lang vrijwillig op bijstandsniveau leefde.

Traineeship Financiën en Control

BMC
Traineeship Financiën en Control

Administratief medewerker WMO

BMC
Administratief medewerker WMO

Joop Wikkerink

De titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente gaat dit jaar naar wethouder Joop Wikkerink van de Gelderse gemeente Aalten. Ook deze wethouder heeft zijn sporen verdiend in het sociaal domein. Respondenten omschrijven hem als iemand die met tomeloze inzet zich hard maakt voor het werk en inkomen van de inwoners van Aalten. ‘Door zijn verbindende manier van werken heeft hij talloze vernieuwingen door kunnen voeren.’


Eelco Eerenberg

Wethouder Eelco Eerenberg uit Utrecht mag zich de Beste Jonge Bestuurder van 2021 noemen. Alleen bestuurders onder de 40 jaar komen voor deze titel in aanmerking. Hij is nog maar kort als wethouder in deze stad werkzaam. Toch wordt hij nu al geroemd als een bestuurder die zich in korte tijd dossiers eigen maakt en naar innovatieve oplossingen zoekt. Zo realiseerde hij meer sociale huur en betaalbare koopwoningen in het Utrechtse stationsgebied en beurskwartier. Eerder was Eerenberg wethouder en loco-burgemeester in Enschede. In die functie werd hij uitgeroepen tot Beste Jonge Bestuurder van 2015.


12.000 stemmen

De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 3 februari 2022 tijdens de bijeenkomst Kompas 2022 in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Het was de 13e keer dat de verkiezing Beste Lokale Bestuurder werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur. Onderzoeksbureau Necker van Naem benaderde voor deze verkiezing alle lokale bestuurders, politici, griffiers en secretarissen. In de eerste ronde gaven zij aan wie zij vonden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde kon het publiek voor de titel Beste Lokale Bestuurder uit dertien genomineerden: vanuit elke provincie de beste bestuurder én de beste waterschapsbestuurder. In totaal werden in deze tweede stemronde 12.000 stemmen uitgebracht.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie