Advertentie

Auteurs boek over Van Rey winnen prijs

De jury koos unaniem voor het boek 'El Rey, van jager tot prooi' van Goossen en Sniekers. 'Het is een grondig uitgezocht en kundig verteld verhaal, dat zijn directe onderwerp - Jos van Rey en de Roermondse bestuurscultuur - ontstijgt en de kwetsbaarheid van onze lokale democratie blootlegt.'

05 juni 2015

De onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers hebben de Brusseprijs gewonnen met hun boek over de affaire rond de omstreden politicus Jos van Rey. Dat maakte juryvoorzitter Ferry Mingelen donderdagavond bekend in Amsterdam.

Beste journalistieke boek
De Brusseprijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en bestemd voor het beste journalistieke boek van het jaar. De jury koos unaniem voor het boek 'El Rey, van jager tot prooi' van Goossen en Sniekers. 'Het is een grondig uitgezocht en kundig verteld verhaal, dat zijn directe onderwerp - Jos van Rey en de Roermondse bestuurscultuur - ontstijgt en de kwetsbaarheid van onze lokale democratie blootlegt.'

'Het is oorlog'

De jury waardeert het extra dat de twee journalisten van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad hun werk hebben gedaan tegen de verdrukking in. 'Als een man als Van Rey roept 'het is oorlog', dan moet je sterk in je schoenen staan om door te gaan met je kritische speurtocht.' Voor de jaarlijkse Brusseprijs waren zes titels genomineerd en 135 boeken ingezonden. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Gemeenteraadslid / Gemeenteraadslid
Prima dat journalisten onderzoek doen en boeken schrijven, maar het is in dit geval wel een slecht geschreven boek. Er zit geen duidelijke lijn in en is daarom heel moeilijk te volgen. Tot het einde uitgelezen voor de zekerheid, maar nee. Opvallend is dat uitgerekend journalisten (in dit geval) zo slecht schrijven.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie