Advertentie

Amsterdamse topambtenaar geschorst voor ‘vriendjespolitiek’

Een ambtenaar van gemeente Amsterdam is geschorst omdat ze verdacht wordt van ‘vriendjespolitiek’ en fraude. Dat meldt de Telegraaf donderdag. De vrouw is een expert op het gebied van radicalisering en geldt als een belangrijke adviseur van burgemeester Eberhard van der Laan.

20 juli 2017

Een ambtenaar van gemeente Amsterdam is geschorst omdat ze verdacht wordt van ‘vriendjespolitiek’ en fraude. Dat meldt de Telegraaf donderdag. De verdachte is een expert op het gebied van radicalisering en geldt als een belangrijke adviseur van burgemeester Eberhard van der Laan.

Gemeente zwijgt voorlopig
De vrouw is volgens de krant vorige week op non-actief gesteld. De beschuldigingen worden momenteel door het Openbaar Ministerie onderzocht, zo bevestigt het OM aan weekblad Elsevier. Amsterdam doet geen mededelingen over het onderzoek, maar heeft gezien de verdenking er voor gekozen om de vrouw onmiddellijk te schorsen. In hoeverre er inderdaad sprake is van fraude en vriendjespolitiek moet nog worden uitgezocht.

Expert radicalisering
De Telegraaf stelt dat de vrouw, die al 11 jaar bij de gemeente werkt, personen voor aanzienlijke bedragen heeft ingehuurd die in haar persoonlijke leven dichtbij haar staan. Bij de dienst Openbare Orde en Veiligheid was ze programmamanager Radicalisering en Polarisatie. Ze sprak in haar functie onder meer met familie van Syriëgangers en moskeebesturen.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

loek / v.m. jur.medew. gsd
De verdachte is een expert op het gebied van radicalisering.==In welke zin dat zou zijn, blijkt niet uit dit artikel.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Wat zijn bestuurders toch vaak een naïeve eikels. Als iemand alleen maar een Arabische naam heeft en een paar jaar op een universiteit heeft doorgebracht, dan geven we zo iemand een ongelooflijke status en machtspositie!! We reizen de hele wereld over maar leren totaal niets daarvan!!! Bevoordeling van familie is in veel culturen gewoon een soort verplichting. Het is heel triest dat onze politici zoveel belastinggeld verkwisten door domheid en uit pure angst om voor discriminatie beschuldigd te worden.

Helaas zijn er veel slimme mensen die ruimschoots hun zakken voelen uit de overheidskassen. Ook de vele Nederlandse externe adviseurs weten uitstekend hoe de hazen lopen en waar de gouden korrels voor het oprapen liggen....

Ik vind het wel triest voor Eberhard zelf.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
toon spapens / redacteur opmaak&web
@Loekoek: het laatste nieuws via925.nl:

''Een topvrouw van de afdeling deradicaliseren van de gemeente is op non-actief gesteld, wegens fraude met declaraties en het geven van een baantje aan een vriendje. Deze Saadia Ait-Taleb gaf eerder al schappelijke sommetjes geld aan Yassin El Forkani, de 'jongerenimam' die verdween nadat zichzelf iets teveel zou hebben toegestopt uit een islamiseringsstichting die de Emir van Koeweit in Amsterdam-West heeft zitten.''
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie