Advertentie

Meerderheidscoalitie in Amersfoort

Aan de PvdA is gevraagd om het initiatief te nemen om een coalitie te vormen. De gemeenteraad gaat voorbij aan het voorstel van informateur Geert Jansen.

09 januari 2013

De gemeenteraad van Amersfoort heeft dinsdagavond laat tijdens een extra vergadering over de vorming van een nieuw college oppositiepartij PvdA verzocht het initiatief te nemen bij de vorming van een nieuwe meerderheidscoalitie

Informateur

Met het verzoek legt de raad definitief het voorstel van de speciaal ingehuurde informateur Geert Jansen naast zich neer voor een minderheidscoalitie van GroenLinks, D66, CDA en ChristenUnie met gedoogsteun van de lokale Groep van Vliet.

Minderheidscoaltie
Een minderheidscoalitie kwam eind december in beeld, nadat het college eerder was gevallen door onenigheid over de aanleg van een rondweg. De VVD zegde het vertrouwen op in coalitiepartner GroenLinks. Jansen zag geen kansen meer voor de coalitie en adviseerde daarom een minderheidsvariant.

Urgentie
Vooralsnog is er geen tijdspad aan de PvdA meegegeven, maar volgens een gemeentewoordvoerder heerste er wel een gevoel van urgentie in de raad dinsdagavond.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie