Advertentie

Lokale partij Alkmaar OPA mag naam gebruiken

OPA in Alkmaar mag onder die naam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in november. Dat heeft de landelijke OPA (Ouderen Politiek Actief) besloten. De strijd om de naam OPA tussen de landelijke politieke partij en de lokale partij in Alkmaar, lijkt hiermee beslecht. De Raad van State doet komende week uitspraak in de rechtszaak die beide OPA's hadden aangespannen over wie recht heeft op de naam.

21 september 2014

De strijd om de naam OPA tussen de landelijke politieke partij en de lokale partij in Alkmaar, lijkt beslecht. OPA in Alkmaar mag onder die naam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in november. Dat heeft de landelijke OPA (Ouderen Politiek Actief) besloten.

Lokaal 50-plus beleid De partij steunt de Onafhankelijke Partij Alkmaar, maakte zij zondag bekend. ,,Uit gesprekken met de Onafhankelijke Partij Alkmaar is gebleken dat deze stadspartij zijn sporen heeft verdiend en dat zij een prima lokaal 50-plus beleid voert'', aldus voorzitter Dick Schouw van de landelijke OPA.


Raad van State

De twee stonden afgelopen week voor de Raad van State over wie het recht heeft op de naam. De raad doet begin deze week uitspraak. ,,Die uitspraak is alsnog van belang, want het gaat om het principe'', zei Schouw. Zijn partij is niet van plan om met een eigen kieslijst mee te doen aan de verkiezingen in Alkmaar. ,,Het zou zonde zijn om elkaar in de wielen te rijden. We bepleiten immers hetzelfde, wanneer het gaat om ouderenbeleid.''


Herindeling

De lokale Alkmaarse partij bestaat veertien jaar, maar heeft de naam niet landelijk geregistreerd, zoals de landelijke partij. Die staat sinds een jaar ingeschreven bij de Kiesraad.  Alkmaar fuseert op 1 januari met de gemeenten Schermer en Graft-De Rijp en houdt daarom gemeenteraadsverkiezingen op 19 november in plaats van afgelopen maart.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Opties:

OPA 1 en OPA 2;

OPA en Grootopa;

OpA en oPa
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
Hoe zit het eigenlijk met Oma?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie