Advertentie

Invallen in Den Haag voor jihad-zaken

In Den Haag zijn meerdere invallen geweest in verband met zaken rondom jihad-activiteiten.

07 augustus 2014

De invallen in vier woningen in Den Haag woensdagavond zijn gedaan op verzoek van de Belgische autoriteiten. De adressen waren naar voren gekomen in een onderzoek naar een groep jihadisten, meldde het Openbaar Ministerie donderdag.

Turkse Nederlanders

Volgens het Belgische OM richt het onderzoek zich op Nederlanders van Turkse origine die banden zouden hebben met het ,,jihadistisch milieu". De verdachten wonen in Den Haag, maar houden zich vaak op in België.

België

Op luchthaven Zaventhem bij Brussel zijn woensdagavond twee Turken uit Den Haag aangehouden. Ze worden verdacht van deelname aan een terroristische groepering, overtreding van de wapenwet en financiering van terrorisme. Ze zijn vrijdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Dendermonde.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft in de Haagse woningen beslag gelegd op gegevensdragers en jihadistisch materiaal. Bij huiszoekingen in Brussel zijn woensdagavond onder meer vuurwapens en kogelvrije vesten en ook jihadistisch materiaal aangetroffen.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
De wereld heeft het helemaal gehad met die Moslimbroeders. Overal in de wereld zijn ze aan het vechten en willen ze het voor het zeggen hebben. Ze vermoorden op gruwelijke wijze andersdenkenden. Andersdenkenden wapen je. We staan aan de vooravond van een grote invasie! Een stelletje mafketels zijn het.
gerrie
Die jihadisten zijn nog onreiner dan varkens. Een varken is tenminste schoon en wast zijn voorhuid regelmatig. Ga lekker uit de minaret zitten blèren en blijf alsjeblieft in die zandbak aan de overkant.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Enkele reis woestijn met Air Syria zou ik zeggen. Aan destructieve en moordzuchtige geesten hebben we hier geen behoefte.
Advertentie