Advertentie

Weer 5.000 banen erbij in openbaar bestuur

De arbeidsmarkt is in het derde kwartaal volgens het CBS minder krap geworden. In het openbaar bestuur is dat echter nog niet merkbaar.

15 november 2022
Opnieuw meer nieuwe banen in het openbaar bestuur.

De teller loopt verder en verder op. In het openbaar bestuur staan inmiddels 23.000 vacatures open. Van het tweede op het derde kwartaal zijn er bijna duizend bij gekomen. Ook werden er in die sector 5.000 nieuwe banen gecreëerd.

Dat blijkt uit de nieuwste arbeidsmarktcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS.

Onderwijs

Waar het aantal vacatures in de meeste bedrijfstakken afnam in het derde kwartaal van dit jaar, was dat niet het geval in het openbaar bestuur. Ook in de zorg en het onderwijs steeg het aantal openstaande vacatures. In de handel was de afname het sterkst. Er stonden eind september 92.000 vacatures open, 8.000 minder dan in het tweede kwartaal. In de horeca zette de krimp van vorig kwartaal door, met een afname van 4.000 naar 36.000 vacatures.

Minder krap

Eind september stonden er 449.000 vacatures open, 17.000 minder dan aan het einde van het tweede kwartaal. Dit is de eerste daling nadat het aantal vacatures acht kwartalen achtereen is toegenomen. Al met al is de arbeidsmarkt er na zeven kwartalen van oplopende spanning in het derde kwartaal dus iets minder krap geworden. Er kwamen 45.000 werklozen bij. Daarmee stonden tegenover elke 100 werklozen 121 vacatures. Het aantal banen nam nog steeds toe, en wel met 59.000. In het openbaar bestuur kwamen er 5.000 banen bij.

 

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T. Simpelmans
Iemand verbaasd dat ze niemand kunnen vinden?
Iemand?
De leukste werkgever van Nederland: doet helemaal niets voor het personeel en het loonbod voor 23 is -10% salaris.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie