Advertentie

Vijf gemeenten hebben nog geen coalitieakkoord

In vijf gemeenten, Amsterdam, Den Haag , Den Helder, Blaricum en Zutphen , is nog geen coalitieakkoord gesloten.

05 juni 2014

Een kleine 3 maanden na de gemeenteraadsverkiezingen hebben vijf gemeenten nog steeds geen nieuw college. De onderhandelingen daar lopen nog.

Amsterdam
Grote steden als Amsterdam en Den Haag hebben nog geen nieuw college, maar ook in de kleinere gemeenten Den Helder, Blaricum en Zutphen wordt nog gepraat. In Amsterdam voeren D66, VVD, en SP sinds een week gesprekken met elkaar in een ,,constructieve sfeer'', nadat GroenLinks uit de onderhandelingen was gestapt.

Den Haag
In Den Haag verlopen de onderhandelingen nog steeds traag. PvdA, VVD, D66, CDA en de Haagse Stadspartij maakten op 21 mei hun coalitieplannen bekend, maar dit leidde nog niet tot een nieuw college.

Zutphen en Den Helder 

In de andere drie gemeenten is er ook nog geen akkoord. Zo zijn eerdere onderhandelingen tussen partijen in Zutphen en Den Helder stukgelopen. In Zutphen is de verwachting dat er op 10 juni een nieuw college is, maar in Den Helder is het einde van de onderhandelingen nog niet in zicht. Ook in Blaricum wordt nog onderhandeld.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Pierre
Dat betekent dus ook dat in elk geval in 2 grote gemeenten, met bij bij elkaar meer dan 1 miljoen inwoners, nog steeds demissionaire bestuurders zich met de zorgtaken voor 2015 bezig houden en daarbij besluiten nemen.
Dit is regelrecht bestuurlijke incompetentie waarbij de CdK zou moeten ingrijpen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Ypie
In dit artikel wordt vergeten dat ook gemeente Ameland nog geen coalitieakkoord en een college heeft...
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie