/ Blog

Dat noem ik nou een gezonde vastgoedcase!

Dat noem ik nou een gezonde vastgoedcase! Zoektocht naar een kansrijke businesscase

16 april 2020

Wanneer is er sprake van een kansrijke businesscase voor gemeentelijk vastgoed? Wij krijgen veel vragen die gaan over die zoektocht. Of het nu gaat om het verduurzamen van de totale portefeuille of om het (financieel) optimaliseren van een deel van het gemeentelijk vastgoed. Daarnaast krijgen wij ook vaak de vraag of de ontwikkeling van nieuw vastgoed wel zo noodzakelijk is. Wat moet je als gemeente met gezond verstand besluiten? Een voorziening door exploiteren en verduurzamen? Of  vervangen door duurzame nieuwbouw?

En hoe duurzaam kan je de nieuwe school, de culturele voorziening of het gemeentehuis maken, zonder dat het te duur wordt? Houden wij daarbij dan ook rekening met circulariteit? Ofwel, kan het hergebruik van materialen bijdragen aan de haalbaarheid van het project? JA!!! Sinds onze rol bij de ontwikkeling van stadskantoor Venlo, adviseren wij graag hierover. En met succes. Onder onze groep opdrachtgevers zien wij een groeiend aantal gemeenten dat daadwerkelijk stappen zet om de duurzame doelen te behalen. En daar gaat een haalbare businesscase aan vooraf.

 

AfbeeldingEen gezonde businesscase voor maatschappelijk vastgoed vraagt een integrale benadering. Het fundament onder een gezonde vastgoedcase is het evenwicht tussen beleidsdoelen, een juiste mix in het aanbod van voorzieningen en het effect hiervan op de gemeentebegroting. Hoe je als gemeente dat evenwicht bereikt verschilt per situatie. De vraag is iedere keer net even anders.

 

Er bestaat geen standaardoplossing. Creativiteit blijft nodig om het optimale vastgoedscenario te ontdekken. Bij het bepalen van een passend programma en bij het vinden van de juiste technische oplossingsrichting. Daarbij is een zorgvuldige financiële onderbouwing uiteraard de basis. Wij bieden deze mix van kennis en ervaring. En wat vragen wij aan u?

 

Geef uw gezonde vastgoedcase de ruimte!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.