Davied van Berlo

Davied van Berlo is initiatiefnemer van Ambtenaar 2.0 en Pleio en auteur van "Wij, de overheid" en "De nieuwe overheid". Vorig jaar publiceerde hij het boek "Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten" over markante ambtenaren uit de Nederlandse geschiedenis.  Davied is werkzaam voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en houdt zich bezig met ambtelijk vakmanschap en de overheid in de netwerksamenleving. Voor het online magazine De Ambtenaar verzamelt hij elke week de tien belangrijkste tweets over ambtenaren en overheid. In Binnenlands Bestuur schrijft hij elke twee weken over dilemma's van ambtenaar zijn anno nu. Meer informatie op davied.nl.De columns voor Binnenlands Bestuur schrijft Davied op persoonlijke titel.
 • carrière / Column

  Ruimte

  Ruimte en vrijheid voor ambtenaren bij het uitvoeren van hun taken levert meer op dan ze beperken door regels.

  23 maart 2016
  Ruimte
 • carrière / Column

  Waarde

  De verkiezingen zijn nog een jaar weg, maar over de partijprogramma's wordt alweer stevig nagedacht. Mijn verwachting is dat ambtenaren en overheid weer helemaal achterin zullen staan, met het woordje “minder” ervoor. Dat is niks nieuws. De overheid is immers het instrument en de partijprogramma's moeten gaan over het doel: de samenleving.

  03 maart 2016
  Waarde
 • carrière / Column

  Lef

  Overheidsorganisaties vragen steeds meer lef van hun ambtenaren. Lef is staan voor wat juist is en daar naar handelen. Maar organisaties moeten ook de ruimte geven om fouten te maken, want dat hoort ook bij lef tonen.

  18 februari 2016
  Lef
 • carrière / Column

  Drama

  De aanleiding is minder leuk, denk aan bonnetjesaffaire, maar het is wel goed dat er over de normen en waarden van de publieke sector wordt gesproken.

  04 februari 2016
  Drama
 • carrière / Column

  Vak A

  Je hebt geen opleiding nodig om ambtenaar te worden.

  21 januari 2016
  Vak A
 • carrière / Column

  Gemeenschap

  Ambtenaren zijn de schakels tussen de samenleving en het bestuur. Die taak moet niet licht worden opgevat. Zij moeten het beleid dat wordt gemaakt uitvoeren.

  11 januari 2016
  Gemeenschap