of 58952 LinkedIn

Subsidie voor jonge gemeenteambtenaren op

Er is door gemeenten zoveel gebruik gemaakt van de subsidieregeling om jongeren aan te nemen, dat de geldpot voor dit jaar nu al leeg is. Volgende maand wordt bekend of de regeling wordt hervat.

Er is door gemeenten zoveel gebruik gemaakt van de subsidieregeling om jongeren aan te nemen, dat de geldpot voor dit jaar nu al leeg is. Volgende maand wordt bekend of de regeling wordt hervat.

De jongerenregeling is een initiatief van het A+O fonds Gemeenten. De jongerenregeling werd voor het eerst van kracht in 2015 met als doel de op slot zittende gemeentelijke arbeidsmarkt open te breken. De leeftijdsopbouw van de gemeentelijke bezetting raakte door de vergrijzing steeds verder uit het lood.

 

Trainees

In de beginjaren zat er telkens 2 miljoen euro in de subsidiepot. Dit jaar was dat 1 miljoen euro. Sinds dit jaar is de jongerenregeling ook vereenvoudigd: er wordt alleen nog maar subsidie gegeven voor dienstverbanden van twee jaar of langer. Voorheen waren ook werkervaringsplekken van 6 maanden, jongerenbanen van 1 jaar, traineeships van 1, en leerbanen van minimaal 1 jaar subsidiabel.

De jongerenregeling blijkt volgens het A+O fonds Gemeenten zo succesvol, dat het maximum bedrag voor dit jaar na acht maanden inmiddels is benut. Alle subsidieaanvragen die na 28 augustus 2018 zijn binnengekomen, worden voorlopig in de wacht gezet. ‘Wij verwachten half oktober 2018 te weten of de regeling hervat kan worden’, aldus het A+O fonds.

 

7.500 euro

De regeling is in het leven geroepen om een impuls te geven aan het langdurig in dienst nemen van jongeren van 27 jaar of jonger. Voorwaarde is dat de jongere op de eerste dag van aanstelling 27 jaar of jonger is en een aanstelling krijgt van twee jaar of langer voor minimaal 32 uur in de week. Per medewerker die voldoet aan de voorwaarden ontvangt de gemeente 7.500 euro.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.